De ce cade parul in timpul sarcinii si ce poti face sa...

De ce cade parul in timpul sarcinii si ce poti face sa eviti asta

Parul se dezvolta in cicluri. Nouazeci la suta din par este in perioada de crestere, in timp ce 10% si-a incheiat procesul de crestere si urmeaza sa cada, ca apoi sa fie inlocuit de altul nou. Femeile insarcinate se bucura de cele mai multe ori de un par mult mai puternic si mai stralucitor pentru ca din cauza nivelului crescut de estrogen, firele de par raman in faza de crestere a ciclului lor normal, iar firele care ar fi trebuit sa cada nu o mai fac.

Cu toate acestea, exista si cazuri in care femeile insarcinate se confrunta cu caderea parului. Acest lucru se intampla din mai multe motive:

  1. O alimentatie nesanatoasa. Nevoile nutritionale ale organismului iau in considerare schimbarile din corp, astfel ca unele femei dezvolta anemie in timpul sarcinii din cauza alimentatiei saracacioase in nutrientii necesari. O cantitate insuficienta de fier, proteine si minerale duce la pierderea parului. Excesul insa poate cauza afectiuni similare, asa ca este recomandata o alimentatie echilibrata care sa contina necesarul de vitamine si minerale.
  2. O boala. Diabetul sau infectiile pielii si scalpului, precum si unele medicamente precum cele pentru tensiune arteriala sau cele pentru anxietate, pot cauza de asemenea caderea parului in exces. Daca suspectezi ca o boala este cea care a dus la caderea parului, consulta un medic de specialitate.
  3. Folosirea unor produse pentru par neadecvate. Produsele pentru par joaca si ele un rol important in mentinerea sanatatii acestuia. Exista o multime de produse care pretind ca vor face ca parul sa-si recapete vitalitatea si elasticitatea, insa putine contin ingredientele care ajuta intr-adevar la stoparea caderii acestuia. Complexul bioactiv Procapil (o combinate de trei substante active: biotinoyl tripetide-1, care stimuleaza metabolismul celular, apigenin, care imbunatateste micro-circulatia si acidul oleanolic, care inhiba 5a-reductaza) care se regaseste si in produsele Rekze Laboratories si-a dovedit eficienta prin teste clinice in oprirea caderii parului si in acelasi timp stimuleaza cresterea acestuia. In plus, nu provoaca efecte secundare precum Minoxidilul. Tocmai pentru ca produsele pentru par au o contributie mare in mentinerea si restabilirea sanatatii parului, compania Rekze Laboratories a dezvoltat o linie inovatoare de produse pentru a oferi rezultate maxime prin intermediul unor produse care pot fi eliberate fara prescriptie medicala. Linia de produse lansata de Rekze Laboratories include: samponul ’63’, balsamul ’43’, serul tratament ’24’ si servetelele umede pentru curatarea scalpului ’28’.
    Ingredientele folosite pentru produsele Rekze Laboratories ajuta la reducerea toxinelor care ar putea cauza parul sa devina casant si subtire si sa imbunatateasca abilitatea scalpului de a sustine cresterea unui par sanatos care este mai putin predispus ruperii si caderii. Linia de produse destinata caderii parului si stimularii cresterii acestuia include si singurele servetele umede tratament de pe piata menite sa curete, sa hraneasca si sa mentina prospetimea scalpului pe toata durata zilei.
  1. Schimbarile hormonale. Caderea parului in timpul sarcinii poate fi cauzata si de schimbarile hormonale care au loc in corp. De fiecare data cand organismul trece prin schimbari hormonale drastice, parul are de suferit. Vestea buna este ca alopecia cauzata de schimbarile hormonale din timpul nasterii este reversibila si nu necesita interventii majore.