Îngrijirea pielii în timpul sarcinii – Ritualul pentru un ten impecabil

În perioada sarcinii, majoritatea femeilor se confruntă cu o sensibilitate mai mare. Atât din perspectivă emoțională, dar și la nivel fizic.

Tenul necesită o îngrijire de profunzime deoarece acesta poate trece de la un ten normal la unul deshidratat, uscat, acneic sau mixt, fiind supus la un stres nemaiîntâlnit anterior.

Citește în continuare pentru a afla care sunt cele mai bune produse pentru îngrijirea tenului, rutinele și procedurile potrivite fără a afecta creșterea și dezvoltarea bebelușului și pentru a te bucura întotdeauna de o piele radiantă!

 

Este necesară schimbarea rutinei de îngrijire a tenului în perioada sarcinii?

Categoric da! Pielea este mult mai sensibilă și apar numeroase schimbări hormonale, emoționale și fizice. Efectele sarcinii sunt diferite de la o femeie la alta, însă este important să iei în considerare fiecare modificare resimțită.

 

Printre cele mai comune afecțiuni se numără: acneea, vergeturile, decolorarea sau pigmentarea pielii, eczeme, mâncărimile sau rozaceea. Toate acestea se recomandă a fi tratate cu grijă pentru o preveni agravarea sau răspândirea lor.

 

Alege produsele de piele potrivite

În timpul sarcinii, pielea este mult mai sensibilă, iar unele produse pot avea un efect negativ asupra bebelușului, de aceea este extrem de important să acorzi o importanță mai mare pentru produsele pe care le folosești. Optează pentru cosmeticele organice și naturale.

 

Ritualul tău de îngrijire și înfrumusețare trebuie să conțină diferite tipuri de creme, precum cele hidratante, cât și cele pentru vergeturi, sâni și corp, câteva demachiante foarte bune pentru a putea scăpa de impuritățile din timpul zilei: praful, fumul, machiajul sau alte particule din mediul exterior, măști puternic hidratante și potrivite pentru tipul tău de ten din perioada sarcinii cât și uleiuri hrănitoare și relaxante.

 

Care sunt ingredientele recomandate pentru perioada sarcinii

Pentru o rutină ideală de îngrijire și înfrumusețare a tenului în perioada sarcinii este recomandat să alegi produsele cu atenție. Un ingredient activ excelent pentru o hidratare intensă a pielii este acidul hialuronic. Acesta contribuie la menținerea barierei naturale a tenului, având grijă să amelioreze schimbările din aceste luni delicate.

 

Produsele cosmetice cu derivate din vitamina A, retinol A, vitamina K, acid salicilic, parabeni și loțiunile anticelulitice sunt contraindicate pentru persoanele însărcinate deoarece pot cauza reacții adverse din cauza sensibilității pielii. Consultă recomandările oferite de către medicul tău și păstrează întotdeauna un ten curat, folosind produse demachiante atât dimineața, cât și seara.

 

Machiajul este permis

Asemeni produselor cosmetice de hidratare, hrănire și îngrijire pentru piele, este important să alegi machiajele de calitate, cu ingrediente naturale ce nu provoacă reacții adverse ție sau bebelușului tău. În acest chip, poți păstra aceeași rutină de înfrumusețare, alături de make-up-ul de zi, seară sau ocazie. Este foarte important să nu împarți produsele cu alte persoane ca să eviți orice risc de infecție!

 

Expunerea la soare trebuie redusă

Fiind o perioadă sensibilă atât pentru tine, cât și pentru bebeluș, este indicat să reduci orele petrecute în contactul direct cu razele solare. Acesta te va obosi mai repede. Iar tenul tău va deveni deshidratat. Se recomandă să aplici creme cu factor de protecție UV ridicat. Atât pe față, cât și în restul corpului. Totodată, folosește pălării și șepci, ochelari de soare și haine în culori deschise.

Alături de o îngrijire de profunzime a tenului, nu uita că trupul tău trece. De asemenea, prin variate stări. Există tratamente ce se recomandă a fi evitate. De exemplu, încearcă să amâni folosirea de creme depilatoare. Ondularea sau îndreptarea permanentă a părului, tratamentele cu botox sau cele cu laser deoarece toate acestea pot avea un impact nedorit, fiind proceduri puternice.

Pentru că perioada sarcinii modifică stările afective. Dar și aspectul fizic din cauza numeroaselor schimbări hormonale. Trebuie să ai răbdare cu corpul tău, să-l înțelegi și să folosești doar produsele cosmetice ideale ție. Alături de o alimentație sănătoasă, odihnă suficientă și un stil de viață cât mai relaxant.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare