De ce proaspata mamica nu isi doreste vizite la maternitate?

De ce proaspata mamica nu isi doreste vizite la maternitate?

0
ingrijirea-bebelusului

bebelusi

Picture 1 of 2

Imediat dupa nastere, proaspata mamica se gandeste mai mult la modul in care trebuie sa isi ingrijeasca copilul si mai putin la vizitele pe care le primeste la maternitate, pe care le considera mai putin oportune.

Asa ca, proaspata mamica nu isi doreste sa fie asaltata de un numar prea mare de vizite la maternitate, preferand mai mult sa fie asteptata de catre toti cei dragi la intoarcerea sa acasa.

De asemenea, pana si medicii recomanda evitarea unui numar prea mare de vizite la maternitate intrucat mamica ar putea fi expusa mult mai usor in aceasta perioada unor infectii gripale pe care la va putea transmite mai apoi bebelusului.

Frica de a nu-i fi transmisi anumiti virusi, precum si starea de oboseala de dupa nastere reprezinta alte motive la fel de puternice pentru care proaspata mamica nu isi doreste sa primeasca vizite la maternitate.

In cazul in care aceasta a suferit o operatie prin cezariana, recuperarea sa este mai indelungata si mai dureroasa. De asemenea, sonda urinara din prima zi nu o va face sa se simta confortabil la primirea vizitelor.

Nu putem nega nici faptul ca imediat dupa nastere, mama este dornica sa isi vada bebelusul, sa il ocroteasca cat mai mult si sa il alapteze, iar vizitele la maternitate i-ar putea reduce din timpul petrecut alaturi de el.

Foto: http://www.papuravoda.ro