Vizitele la maternitate – mai putin potrivite

Vizitele la maternitate – mai putin potrivite

proaspata mamica (www.clicksanatate.ro)

proaspata mamica (www.clicksanatate.ro)Cu siguranta, venirea pe lume a unui bebelus este un moment de mare entuziasm si fericire pentru intreaga familie.

Cu mic cu mare ne indreptam spre locul in care urmeaza sa fie adus pe lume bebelusul atat pentru a-i felicita pe cei doi parinti, dar si pentru a-l vedea pe cel mai mic membru al familiei. Insa, nu intotdeauna vizitele la maternitate sunt cele mai oportune.

Pot exista situatii in care starea de sanatate a mamei de dupa nastere sa nu permita sa o vizitezi. Intr-un cuvant, atunci cand te decizi sa ajungi la maternitate este indicat ca mai inainte de acest lucru sa ai o discutie cu cea care a devenit mamica. In cazul in care aceasta a nascut prin cezariana, primele 24 de ore de dupa nastere vor fi petrecute la terapie intensiva. Aici, nu iti vor fi permise vizitele. Cu destul de multa greutate, partenerul poate fi lasat sa isi vada sotia si sa ii inmaneze un frumos buchet de flori.

Nici bebelusul nu este destul de pregatit ca in primele ore dupa nastere sa primeasca multe vizite. De regula, in tot acest timp, cel mic va fi testat de catre medici, i se va supraveghea starea medicala pentru ca acestuia sa ii fie bine si sa se poata integra mai usor in noul mediu de viata.

Incepand cu cea de-a doua zi, proaspata mamica se va putea da jos din pat pentru a merge sa isi vada bebelusul. De regula, cele mai potrivite vizite sunt in cea de-a treia zi de spitalizare intrucat aceasta incepe sa se refaca dupa nastere.

Nu trebuie sa negam faptul ca vizitele la maternitate nu permit un numar prea mare de prieteni intrucat pot exista restrictii destul de dese din partea medicilor. In plus, nici mamica nu se simte confortabil sa o privesti in aceasta noua postura pe care nu a mai experimentat-o vreodata.

De aceea, in cazul in care mamica iti va solicita sprijinul si te va invita sa o vizitezi incearca sa ii fii pe plac, insa in cazul in care nu isi manifesta un asemenea interes, gandeste-te ca ai timp destul sa o vizitezi acasa, odata ce se va intoarce de la maternitate impreuna cu copilul.