De ce sa tii cont atunci cand alegi numele copilului tau?

De ce sa tii cont atunci cand alegi numele copilului tau?

0

bebelusNumele copilului reprezinta, poate, una dintre cele mai dificile si importante decizii pe care parintii trebuie sa o ia in deplina cunostinta de cauza. Plecand de la ideea ca numele copilului reprezinta un element de identitate care il va insoti pe parcursul intregii sale vieti va trebui ca parintii sa manifeste prudenta atunci cand iau o astfel de decizie, evitand astfel sa isi vatame din punct de vedere moral, in vreun anumit fel, copilul odata cu cresterea sa.

Decizia viitorilor parinti – mai inainte de toate numele pe care il va purta copilul tau tine de decizia interna a ambilor parteneri. Ori de cate ori parintii ajung sa fie de acord in privinta unui anumit nume, mai mult ca sigur cel mic il va purta pe parcursul intregii sale vieti. Ori de cate ori exista neintelegeri intre parinti atunci cand vine vorba de alegerea numelului copilului, atunci cand mama ori tatal isi doresc un anumit nume, iar celalalt respinge cu hotarare o astfel de idee este indicat sa analizati cu mare atentie toate dezavantajele vazute de partener. De asemenea, decizia parintilor in alegerea numelui copilului poate fi influentata, potrivit traditiilor romanesti, de sugestiile nasilor de botez ai copilului.

Nu ii puneti niciodata un nume prea rar – chiar daca va doriti ca nicio persoana sa nu mai poarte numele copilului vostru, devenind in acest fel destul de special, in realitate o asemenea idee este aparent falsa. Se spune ca oamenii cu nume rare au un destin aparte, uneori destul de tumultos, plin de neimpliniri. Nu ii puneti, asadar, niciodata un nume rar si nici unul care sa starneasca atentia ori rasul celor din jur, in copilarie ori la maturitate copilul putand deveni sursa de distractie pentru cei din jurul sau.

Numele de sfant – atunci cand se hotarasc sa aleaga un nume potrivit pentru copilul lor, parintii pot fi ghidati in mare masura si de dogmele bisericesti. Destul de des intalnite, numele crestine, isi mai pastreaza si astazi simbolurile si frumusetea biblica.

Ori de cate ori ii alegeti un anumit nume copilului trebuie sa aveti in vedere faptul ca acest simbol il va insoti intreaga sa viata. Tocmai de aceea, responsabilitatea parintilor este cat se poate de mare. De asemenea, nu ii alegeti un nume copilului dupa nasterea sa intrucat timpul s-ar putea sa fie mult prea scurt, termenul de declarare a nasterii si de inregistrare a copilului in registrul de stare civila fiind destul de scurte.

Articole similare