Dorinta de a deveni mama – intre planificare si analiza

Dorinta de a deveni mama – intre planificare si analiza

0

mama si copilCeasul biologic al femeilor incepe sa bata destul de tare la gandul de a-si tine bebelusul in brate, devenind astfel mame. Cu toate acestea, pot exista situatii in care, fie din cauza unor motive plauzibile, fie fara a exista o explicatie coerenta, unele femei isi doresc ca acest moment al vietii sa mai intarzie ceva timp, pana in momentul in care se vor simti pregatite.

Dorinta de a deveni mama poate fi, asadar, pentru unele femei mai rapida, iar pentru altele poate intarzia destul de mult. Chiar si asa, astfel de dorinte trebuie sa fie destul de bine planificate de ambii parteneri de cuplu, fiind o decizie care le va transforma intreaga viata.  Un copil presupune asumarea unei raspunderi destul de mari, atat pe plan financiar, cat si emotional. Acestuia trebuie sa ii oferi resursele de care are nevoie pentru a creste si a se dezvolta armonios, pe de o parte, iar pe de alta va trebui sa ii asiguri o portie imensa de dragoste, facandu-l sa se simta centrul existentei tale.

Mai inainte de a-ti concretiza dorinta de a deveni mama va trebui sa te gandesti in profunzime la o serie destul de larga de probleme. Mai inainte de toate va trebui sa iti raspunzi sincer daca iti doresti intr-adevar sa ai un copil. In cazul in care raspunsul intarzie sa apara este destul de posibil ca instinctul matern sa nu se fi dezvoltat inca si sa fie nevoie sa mai astepti o vreme.

Desi nu sunt cele mai importante, resursele financiare ale familiei ii pot asigura celui mic traiul si o crestere si educatie cat mai potrivite varstei sale. Asa ca, nu uita sa iei in calcul aceste lucruri.

Felul in care evolueaza relatia cu partenerul de viata sau mai bine zis cu viitorul tatic este o alta problema pe care va trebui sa o iei in calcul. Chiar daca unele femei considera ca un copil poate apropia doi oameni, in realitate, din punct de vedere practic, lucrurile au demonstrat contrariul – dragostea dintre cei doi nu a fost atat de puternica incat sa faca fata solicitarilor emotionale ale copilului.

Atunci cand planifici o sarcina va trebui sa te gandesti daca esti capabila sa renunti la tot ceea ce te fascina mai inainte de a ramane insarcinata pentru propriul tau copil. Atunci cand vei putea renunta, fara niciun resentiment, la orele nenumarate de distractie ori la noptile pierdute, fiind capabila sa faci anumite sacrificii vei putea fi mama pe care si-o doreste copilul tau.