De ce trebuie sa faci miscare a doua zi dupa cezariana

De ce trebuie sa faci miscare a doua zi dupa cezariana

0

Nasterea prin cezariana are avantajele si dezavantajele ei. Este adevarat ca in momentul operatiei nu vei simti durere, fiind sub anestezie, dar dupa ce trece efectul acesteia si trebuie sa te ridici din pat, o sa resimti durere. Ti-ai dori poate sa mai stai in pat, nemiscata, dar nu se poate. Afla din materialul de mai jos de ce este atat de important sa faci miscare a doua zi dupa operatia de cezariana.

Vei fi indemnata sa te ridici din pat a doua zi dupa operatie – pregateste-te psihic pentru ca este cel mai dificil si dureros moment dupa operatia de cezariana. Mersul pe jos o sa fie ultimul lucru de care o sa ai chef. Cu toate ca incizia o sa te doara de fiecare data cand te misti, mersul pe jos este binefacator pentru organism si o parte importanta a convalescentei.

Mersul pe jos te ajuta sa-ti mentii plamanii curati, sa-ti imbunatatesti circulatia, accelereaza vindecarea si ajuta la reluarea functiilor sistemelor digestiv si urinar. Daca gazele din burta iti dau dureri, mersul pe jos te ajuta la eliminarea lor. Mersul impiedica aparitia cheagurilor de sange, care erau in trecut o complicatie frecventa, atunci cand femeile erau tinute in pat cateva saptamani dupa operatie. Din momentul in care te dai jos din pat si poti sa mergi la toaleta, sonda urinara poate fi scoasa.

La prima plimbare, care va fi probabil pana la camera nou-nascutilor, trebuie neaparat sa ai pe cineva alaturi care sa te sprijine. Chiar daca simti durere, o sa vezi ca odata ce te-ai pus in miscare o sa fie mai putin dificil cu fiecare pas. Este normal sa ai emotii si sa-ti fie teama la prima plimbare, dar odata ce ai depasit acest moment totul o sa fie mult mai usor.

Articole similare