De unde vine numele de Black Friday?

De unde vine numele de Black Friday?

0

A doua zi dupa Ziua Recunostintei (vineri), este cunoscuta sub numele de Black Friday. In aceasta zi se da startul, oficial sau nu, sezonului de cumparaturi pentru sarbatorile de iarna. Aproape toate magazinele vin cu reduceri foarte mari si oferte speciale pentru a atrage clientii in magazinele lor. Oamenii stau la rand inca din timpul noptii pana la deschiderea magazinului, pentru a apuca afacerea anului.

a_4x-horizontal

Picture 1 of 2

Aproape fiecare magazin are ceva care sa intereseze pe cineva. Pentru vanatorii de chilipiruri Black Friday este cea mai mare sarbatoarea din timpul anului. Cu toate acestea nu aceasta este cea mai buna zi din an pentru comercianti. Statisticile arata ca in cele doua zile care preced Craciunul, magazinele inregistreaza cele mai mari vanzari.

De ce se numeste Black Friday?
Se spune ca numele de Vinerea Neagra vine de la faptul ca unii comercianti declara ca in aceasta zi incaseaza cel mai mare profit. Iar in registrele de contabilitate pierderile se noteaza cu cerneala rosie, iar castigurile cu neagru. Aceasta traditie s-a pastrat si in softwarele moderne de contabilitate, ​​de unde si numele.

Cand este Black Friday in 2013?
Black Friday este a doua zi dupa Ziua Recunostintei, dar trebuie mentionat ca Ziua Recunostintei nu se sarbatoreste la data fixa, ci se calculeaza ca ultima joi din luna noiembrie, deci si Black Friday variaza ca data. Anul acesta ziua reducerilor este pe 29 noiembrie 2013 si incepe la ora 0:00.

Bebelu.ro va asteapta in perioada de Black Friday 2013 cu o pagina dedicata cu reduceri la produsele pentru bebelusi, copii si parinti. Intra aici sa vezi pagina!