Terapii integrate pentru pacienti cu Boala Cronica de Rinichi

Terapii integrate pentru pacienti cu Boala Cronica de Rinichi

0

International Healthcare Systems (IHS), companie membra a grupului SofMedica, a inaugurat astazi noul sediu al Centrului de Nefrologie si Dializa din Craiova. Acesta a fost conceput din start pentru a raspunde nevoilor specifice ale unui numar in crestere de pacienti, dintr-un mare municipiu si o importanta regiune a tarii.

centru-de-nefrologie-si-dializa-ihs-craiova-1

Picture 1 of 2

In prezent, Centrul de Nefrologie si Dializa IHS Craiova asigura tratament integrat pentru cei peste 120 de pacienti dializati. Calitatea serviciilor medicale oferite de noul Centru IHS se ridica la nivelul standardelor stabilite de prestigioasa scoala medicala din Craiova.

Din 2004 si pana in prezent, IHS, o companie romaneasca, a investit pe piata locala peste 27 milioane euro pentru deschiderea celor 13 centre de dializa, dotarea lor cu cea mai moderna aparatura medicala si, nu in ultimul rand, pentru pregatirea si educarea medicala continua a personalului. In prezent, IHS este unul din cei doi lideri de piata, din punct de vedere al numarului de pacienti tratati, si se situeaza pe locul 6 pe piata Europeana a serviciilor medicale de dializa.

In cei 8 ani de activitate in acest domeniu, echipa IHS a inteles ca doar investitia in cladiri si echipamente nu aduce beneficii pacientului, daca nu este insotita si de investitia in oameni. In acest sens, unul din obiectivele majore ale IHS consta in permanenta preocupare pentru educarea medicala a personalului si a pacientilor.

Centrul de dializa din Craiova reprezinta cea de-a 7-a investitie de tip Greenfield a companiei IHS, din totalul celor 13 de centre IHS deja existente. Dincolo de a opera la cele mai inalte standarde de infrastructura si tehnologie, scopul nostru este de a oferi pacientilor cu boli renale cronice, din Romania, cele mai bune terapii disponibile la nivel international. De aceea, in compania noastra orice zi inseamna pasiune si dedicare pentru fiecare pacient in parte. Punem accentul pe calitatea instruirii si pe dezvoltarea personalului medical, astfel incat rolul terapeutic in ingrijirea bolnavilor sa fie asumat cu empatie, compasiune si intelegerea problemelor pe care aceste persoane si familiile lor le intampina”, a declarat Georgios Sofianos, Administratorul IHS.

IHS nu se limiteaza numai la ingrijirea optima a pacientilor dializati, si a dezvoltat un concept unic pe piata serviciilor medicale ambulatorii din Romania, in care persoanele cu afectiuni cronice au acces in regim privat, pe tot parcursul si in toate stadiile bolii, la serviciile multidisciplinare de excelenta de care au nevoie. De aceea, in afara de actiunile de monitorizare periodica clinica si de laborator a pacientilor, se acorda prioritate asistentei medicale integrate, colaborarii permanente cu clinici universitare pentru asistenta de specialitate, precum si asistentei complementare (asistenta psihologica, nutritional-dietetica etc.).

Noul centru de Nefrologie si Dializa IHS din Craiova ofera tratamente personalizate, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Echipa medicala IHS Craiova are acces la aparatura medicala de ultima generatie si la instruirea permanenta oferita de cursurile IHS Medical School, asigurand astfel pacientilor tratamente complexe, de cea mai inalta calitate”, a declarat Dr. Cristina Vaduva, Medic Sef al Centrului de Nefrologie si Dializa IHS din Craiova.

Acest concept IHS ofera pacientilor cu Boala Cronica de Rinichi terapii integrate, ingrijire individualizata si tratamente de dializa la standarde europene, alaturi de confortul si caldura unui camin. Tehnologia ultramoderna si serviciile medicale de cea mai inalta calitate, sunt puse in slujba ingrijirii optime pentru un numar din ce in ce mai mare de persoane diagnosticate cu boli cronice, pentru care calitatea vietii si controlul afectiunii sunt in egala masura importante.

De asemenea, sistemul IHS nu se adreseaza numai persoanelor cu boala cronica de rinichi in stadiile care necesita dializa, ci si celor care prezinta factori de risc pentru dezvoltarea afectiunilor renale sau celor cu afectiuni renale cunoscute, in diferite stadii de evolutie. IHS ofera si ingrijiri la domiciliu atat pacientilor cu dizabilitati (al caror grad de autonomie este semnificativ alterat), conform reglementarilor din contractul cu casele judetene de asigurari de sanatate, cat si celor care au ales efectuarea unei modalitati de dializa la domiciliu, ca un suport in conservarea independentei fata de spital si centrul de dializa.