De Ziua Internațională a Copilului Horia Brenciu lansează melodia „Zâmbet de copil”

Astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, Horia Brenciu lansează împreună cu HB Orchestra melodia „Zâmbet de copil”.

Alături de el cântă și Feli, Pavel Bartoș, Diana Munteanu, Călin Goia, Oana Sârbu și Andi Moisescu, nu doar 6 părinți, ci și 6 prieteni ai artistului.

Cei 6 părinți sunt prietenii mei și nu suntem la prima colaborare. Le sunt recunoscător pentru că și-au făcut timp pentru a da viață și voce acestei piese. În afară de Diana, toți au trecut prin experiența Sălii Palatului, alături de mine. Dacă vorbim de prezentatorii cântăreți din clip, ei bine, cred foarte mult în vocea lui Andi și în talentul de interpret carismatic al lui Pavel. Amândoi au fost aplaudați la scenă deschisă în 2012 și 2013, la Sala Palatului. Pe Călin îl admir foarte mult pentru prezența scenică și vocea-i specială, iar Oana și Feli sunt niște artiste minunate. Diana a fost partenera mea în clipul „Poftă de băut” și i-am promis încă de atunci că vom colabora și muzical”, spune Horia Brenciu, fericit că poate face echipă de Ziua Copilului cu prietenii săi, alături de care a împărțit de-a lungul timpului alte experiențe memorabile.

Înregistrat în vremuri speciale, de izolare și distanțare socială, Horia Brenciu spune că filmările pentru clipul „Zâmbet de copil” au reprezentat o adevărată provocare, nu numai pentru el, ci și pentru familiile celor implicați în proiect. „Eu am filmat piesa cu ajutorul fetei mele celei mari, Andreea, și cred că toți au făcut la fel, adică au avut câte un ajutor din familie. Andi a fost singurul pe care l-am prins la birou. Își pregătea live-ul de la “Românii au talent”, povestește Horia despre provocările pe care le-a întâmpinat pentru filmările pe timp de pandemie.

În videoclipul care se lansează astăzi, alături de Horia Brenciu cântă și copiii săi mai mici, Mina și Toma. Așa se face că filmările s-au lăsat cu râsete, chiote și multă improvizație și chiar dacă vremea a fost destul de capricioasă, copiii au demonstrat încă o dată că imaginația lor nu are limite atunci când vine vorba de distracție și bucurie. „Toate dublele cu copiii pe care le-am filmat au fost delicioase. Am avut un ajutor de aur, în persoana soției mele. Fără ea n-aș fi avut la acestă filmare starea necesară piesei… Totul a avut loc într-o zi ploioasă, copiii au stat în iarbă, au dansat cu umbrelele, s-au strâmbat, au intrat în noroi. A fost distracție maximă”, povestește Horia.

Chiar dacă teoretic 1 iunie este ziua tuturor copiilor, în realitate prea puțini sunt cei care se bucură de o vorbă bună, un cadou oricât de mic și iubirea necondiționată a părinților. Horia Brenciu le-a vorbit deseori copiilor săi despre cei mai puțin norocoși, copiii care au parte de prea puțină bucurie și dragoste în viața lor și i-a învățat pe Mina și Toma să-i aibă mereu în gândurile și preocupările lor pe copiii nevoiași. „Avem o pușculița în care ei strâng bani pe tot parcursul anului. De Crăciun, mergem să-i dăm banii preotului, pentru copiii defavorizați din parohie. De Paște, donează un sac de jucării acelorași copii”, spune Horia, bucuros să le poată insufla copiilor săi grija și gândul bun pentru copiii mai puțin norocoși.

Horia Brenciu va fi, de altfel, „vocea” acestor copii prin campania demarată împreună cu „Salvați Copiii”, iar această melodie e doar începutul. Artistul speră ca implicarea lui să schimbe „percepția oamenilor și a autorităților în legătură cu situația copiilor defavorizați, cu situația copiilor orfani, cu situația adopțiilor… Dacă vrei să ai o societate sănătoasă e bine să începi prin a avea grijă de cei mai mici care nu se pot apăra, în special cu cei defavorizați. Sincer, mi-aș dori să dispară expesia aceasta de copii defavorizați”, mărturisește Horia.

Melodia „Zâmbet de copil” este compusă de Cristian Crețu și Horia Brenciu, iar versurile poartă semnătura Andreei Miclici. Piesa se află pe albumul „40+”.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare