De ziua mamei…

De ziua mamei…

0
mama si copil (www.lh3.ggpht.com)

mama si copil (www.lh3.ggpht.com)Ziua Mamei – te gandesti probabil cat reprezinti tu pentru copilul tau…Cu siguranta, esti centrul universului sau, iubirea vietii sale…

Cu toate ca unele mamici nu cred in capacitatea lor de a fi mame, mai ales atunci cand sunt in imposibilitate de a stabili o relatie de comunicare cu copilul lor, in realitate cei mici par sa nu bage de seama aceste lucruri care iti framanta existenta zi de zi.

Cu siguranta cel mic te adora si considera ca, pe lume, nu poate exista o mama mai buna decat a sa.

Asa se explica ca inca de la primul contact vizual cu bebelusul, acesta incearca sa iti descopere fata in asa fel incat sa nu o poata uita niciodata. Este, probabil, cel mai bun semn din care sa iei aminte la importanta mamei in viata bebelusului.

Atunci cand va creste, cel mic iti va cauta privirea si nu va conteni sa ceara sa stea cat mai mult in preajma ta. Chiar si atunci cand esti plecata si te intorci dupa o anumita perioada de timp, cel mic te va primi cu zeci de saruturi, dar si cu multe imbratisari si zambete de bucurie. E semn ca nu te-a uitat.

Chiar daca uneori devine mai neastamparat si pare sa nu te mai asculte, nu trebuie sa concluzionezi ca nu te mai iubeste. Din contra, aceste schimbari de temperament sunt semnul evolutiei sale umane. Nu uita – cel mic are cea mai mare incredere in mama sa!

Indiferent daca iti spune sau nu „Te iubesc!”, cel mic va cauta ori de cate ori este suparat sau are vreo problema afectiunea mamei sale. Nu va fi nevoie de cuvinte tandre pentru a-si demonstra afectivitatea fata de mama sa, fiind suficient doar modul sau de a se comporta.

Iar de 8 martie, micul prescolar cu siguranta se va gandi la cum anume sa isi impresioneze mama, desenandu-i o felicitare, aducandu-i o floare sau pictandu-i cel mai drag portret.

Adolescentul din el iti va marturisi ori de cate ori va avea ocazia dramele sentimentale prin care trece. Nu va tine secret nici naivele iubiri adolescentine…

De aceea, la multi ani mamicilor si fiti fericite langa micile voastre comori!