Debut de an scolar in cele mai bune conditii in Sectorul 1

Debut de an scolar in cele mai bune conditii in Sectorul 1

0
copii la scoala

copii la scoala Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a participat luni, 5 septembrie 2011, la intalnirea organizata de Primarul General, Sorin Oprescu, cu primarii de sector, pentru a discuta despre situatia unitatilor de invatamant inaintea inceperii noului an scolar. In Sectorul 1 anul scolar incepe cu scoli consolidate, reabilitate si modernizate si cu o oferta educationala completa si atractiva.

“Vreau sa-i asigur pe toti cetatenii Sectorului 1 ca la toate unitatile de invatamant aflate in administrarea Consiliului Local Sector 1 noul an scolar va incepe in cele mai bune conditii!”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Nici in acest an, in Sectorul 1 nu va exista o criza a locurilor in gradinite datorita masurilor luate de catre administratia locala. Prin urmare, parintii din Sectorul 1 care au copii cu varsta prescolara nu trebuie sa-si faca griji in privinta gasirii unui loc la gradinita. In plus, in limita locurilor disponibile, pot fi primiti la gradinitele din Sectorul 1 si copii de varsta prescolara din alte sectoare ale Capitalei.

In ultimii ani, peste 1.600 de noi locuri in gradinite au fost create de Primaria Sectorului 1 prin construirea unor gradinite noi sau prin extinderea corpurilor de cladire si prin achizitionarea unor imobile care au primit destinatie de gradinite.

Totodata, lucrarile de reparatii curente, reabilitari si modernizari la toate unitatile de invatamant aflate in administrarea Consiliului Local Sector 1 au fost finalizate in proportie de 100% – totul pentru ca orele de curs sa se desfasoare in cele mai bune conditii. In această vara, Primaria Sectorului 1 a realizat lucrari de reparatii curente si modernizari la peste 80 de unitati de invatamant din administrarea sa. Anul scolar 2011-2012 vine si cu o oferta educationala completa si atractiva pentru elevii din Sectorul 1.

La gradinite, prescolarii vor avea un program prelungit unde se joaca, invata sa manance sanatos, sa respecte normele de igiena, se duc la film, merg la teatru, sunt initiati in tainele limbilor straine si ale scrisului.

Bucurestenii din Sectorul 1 si-au putut duce si in vara aceasta, pentru al treilea an consecutiv, copiii la gradiniata pe durata vacantei mari, in cadrul programului ”Gradinita de vara”. Prescolarii au putut fi inscrişi la Gradiniţa nr. 206, unde au luat parte la activitati specifice varstei lor si programei de gradinita. Educatorii au format grupe de copii, care au avut aceleasi activitati ca in timpul anului scolar: au invatat sa picteze, sa modeleze, au invatat ikebana, au facut excursii etc.
Fara comentarii

Lasa un comentariu