Deficit de vaccinuri in maternitate

Deficit de vaccinuri in maternitate

0

Anul in care tocmai ne regasim aduce grave nereguli in mai toate sistemele sanitare din tara. Sistemul medical din maternitate este grav perturbat datorita crizei economice prin care trece tara noastra.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Lipsa disponibilitatilor banesti reprezinta o problema pentru sanatatea pacientilor, dar mai ales, o amenintare la adresa starii de sanatate a bebelusilor proaspat nascuti.

Se stie deja ca in primele ore de dupa nastere micutilor trebuie in mod obligatoriu sa li se administreze vaccinuri contra hepatitei, acestia fiind tinuti sub supraveghere medicala. Din pacate, lipsa banilor a dus la o piedica in procurarea acestui tip de vaccin, adminitrarea acestuia neputand fi facuta deocamdata.

Cu toate acestea, vaccinul poate fi procurat de catre parinti din farmacii la un pret nu tocmai modic, si anume 250 lei noi. De multe ori, parintii cu posibilitati banesti, fiind in necunostinta de cauza, nu sunt indrumati de catre personalul medical specializat din maternitate pentru procurarea vaccinului din farmacii, acestia sustinand faptul ca poate fi efectuat si la cateva saptamani dupa nastere, lucru absolut gresit.

Nu ezitati, asadar, sa cereti imediat sfatul medicului pentru procurarea cat mai urgenta a vaccinului, fiind un prim pas in preintampinarea unor probleme medicale grave ce pot aparea ulterior bebelusului.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu