Depresia mamei dupa nastere

Depresia mamei dupa nastere

0

Numeroase femei se confrunta cu aceasta problema dupa ce dau nastere.

Depresia apare in primele 4-6 saptamani dupa aparitia pe lume a micutului. Unii sustin ca este cauza unei dereglari hormonale, alti spun ca survine in urma schimbarii majore, aducerea pe lume a unui copil.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Oricare ar fi motivul, important este ca proaspata mamica sa se vindece, deoarece starea acesteia va afecta si starea bebelusului, legatura afectiva dintre cei doi este foarte stransa.

De retinut, in astfel de cazuri, mamica are nevoie de ajutorul si suportul tuturor, in special al sotului, tatal bebelusului.

Indicat este ca in aceasta perioada, ambii parteneri sa se implice in procesul de ingrijire al micutului, altfel impovarata mama, ar putea trece prin episoade de nervi, plans nemotivat. Sentimente precum vina, tristete, rusine, furie de asemenea pot aparea.

Pentru a se vindeca, caci si depresia este o boala, care netratata poate avea consecinte grave, este nevoie ca proaspata mamica sa aiba grija de alimentatia sa, trebuie sa iasa (greu de imaginat din cauza dependenteti dintre mama si copil) si nu in ultimul rand sa faca miscare.
Fara comentarii

Lasa un comentariu