Diete nerecomandate

Diete nerecomandate

0

Atunci cand te pregatesti sa incepi o cura de slabire trebuie sa fii atenta la metodele de slabire existente in cartile de nutritie de pe piata. Chiar daca exista o serie de diete care ne sunt benefice, reusind sa slabim greutatea pe care ne-o dorim, exista si situatii in care acest tip de diete pot fi daunatoare intrucat ele nu trateaza cauza care ne-a determinat sa adaugam aceste kilograme suplimentare.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Chiar daca adesea ne promit o slabire spectaculoasa in numai cateva saptamani, acestea nu corespund modelului dietetic sanatos. O dieta presupune pe langa eliminarea kilogramelor intr-un ritm rapid si mentinerea greutatii la care am ajuns prin slabire. De multe ori, acest tip de diete ne ajuta sa dam jos surplusul ce ne cauzeaza neplaceri, dar il vom pune la loc imediat dupa ce vom intrerupe aceasta dieta. Asadar, inainte de a incepe o dieta pentru mentinerea corporala sau pentru eliminarea kilogramelor nedorite, trebuie sa fiti foarte bine informati despre fiecare aliment in parte, sa ii cunoasteti calitatile, numarul de calorii si modul de asociere al fiecaruia cu un alt aliment in asa fel incat sa nu existe riscul ingrasarii imediat dupa intreruperea regimului de slabit.

Exista diete asa-zis nesanatoase care in loc sa te ajute sa slabesti, te vor ingrasa mai rar sau iti vor da grave probleme de sanatate. Multe dintre acestea te vor determina sa renunti la alimentele sanatoase si sa le inlocuiesti cu obiceiuri nesanatoase sau chiar cu pastile de slabit, contraindicate de nutritionisti de renume. Astfel de diete iti vor promite ca intr-un timp relativ scurt vei scapa de kilogramele nedorite, nu te vei mai ingrasa si nu vei fi nevoita sa apelezi la exercitii fizice. Singurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te infometezi. Chiar daca la inceput nu iti vei da seama ca organismul este infometat, tu avand o senzatie de satietate, acesta nu va mai avea aportul caloric necesar supravietuirii de zi cu zi.

Daca vei citi despre o dieta care suna asa cum ti-o vom enunta mai jos, nu trebuie decat sa nu te lasi prinsa in capcanele ei si sa incerci sa duci un stil de viata mai sanatos:

–         iti va garanta o slabire de ordinul zecilor de kilograme intr-un timp foarte scurt;

–         iti va introduce cateva pastile de slabit care te vor ajuta sa arzi caloriile suplimentare;

–         nu iti da nicio indicatie despre exercitii fizice;

–         iti va elimina anumite alimente pe care tu le consideri sanatoase;

Chiar daca ai pus-o in aplicare si ai observat ca a dat roade, te vei insela insa cand vei reveni la obiceiurile de dinainte de dieta si vei adauga, poate, putin mai mult fata de greutatea pe care ai avut-o la inceputul dietei. Asadar, informeaza-te despre modul de combinare al alimentelor si numarul caloriilor, incercand astfel sa realizezi o dieta sanatoasa.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu