Diversificarea – O mare provocare! Sa ne obisnuim cu lingurita.

Diversificarea – O mare provocare! Sa ne obisnuim cu lingurita.

0

Pentru bebelusul dumneavoastra mancatul cu lingurita este o experienta complet noua. De aceea, trebuie sa invete mai intai cum sa o faca. Astfel, trebuie sa fiti pregatiti cu multa rabdare si sa incepeti cu pasi mici. Folositi o lingura din plastic, cu margini rotunjite, pe care sa o folositi doar pentru copilul dumneavoastra. Nu folositi linguri din metal. Va fi prea greu si, de obicei, bebelusii nu prefera lingurile din metal. Daca doriti sa gustati si dumneavoastra mancarea, ar trebui sa folositi o alta lingura, din motive de igiena.

Cum invata copilul meu sa manance cu lingurita?

Luati o lingurita din plastic – este mai calda si mai moale decât una din metal. Ar trebui sa aiba marginile rotunjite si sa fieOLYMPUS DIGITAL CAMERA usor plata, pentru a se potrivi bine in gura intredeschisa. Faceti prima incercare intr-o zi când copilul dumneavoastra este relaxat. Copilul nu ar trebui sa fie foarte infometat, pentru ca in caz contrar s-ar putea sa nu prea vrea sa experimenteze.

Mancatul cu lingurita este ceva nou pentru copil si nu este atat de simplu, motiv pentru care trebuie sa aveti rabdare la inceput. Daca copilul dumneavoastra nu vrea deloc sa manance cu lingurita, incercati din nou in ziua urmatoare si oferiti-i copilului putin mai mult timp.

Sugarii sunt obisnuiti cu gusturi moderate, usor dulci, datorita laptelui matern. Prin urmare va accepta cel mai usor noua masa de legume sau fructe daca acestea au un gust moderat. Pentru prima incercare, un piure fin de legume, cu gust moderat, de ex. morcov sau dovleac, este ideal.

Ca alternativa la piureurile pregatite in casa, puteti alege HiPP Primul morcov al copilului sau HiPP Primul dovleac al Pasta Bambini, Penne mit Tomaten und Zucchini, 190 g / Pasta Bambini, Penne mit Tomaten und Zucchini, 190 g /copilului. Acestea contin un singur ingredient, sunt sub forma de piure fin, atent preparat cu aburi, sunt de calitate organica si au o aroma moderata – fiind special concepute pentru perioada de inceput a diversificarii.

Sfat:

Daca doriti sa gustati si dumneavoastra mancarea copilului, va rugam sa folositi o alta lingura.

Nu folositi o lingura de metal in borcan, pentru a nu deteriora sticla.

Important!

Laptele matern este alimentul ideal pentru sugari. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni si continuarea alaptarii alaturi de inceperea diversificarii la recomandarea medicului.

Intotdeauna inainte de a introduce un aliment nou in alimentatia copilului dumneavoastra, consultati medicul.