Dorinta de a ma naste

Dorinta de a ma naste

0

Intrand pe terenul psihologiei inconstientului in cazul unei sarcini mult dorite este nevoie de mai mult decat de actul conceptiei in sine. Dorinta mamei de a avea un bebelus, dorinta tatalui impartasita sau nu mamei, dar si dorinta celui mic, inca nenascut de a veni pe lume reprezinta cele trei simboluri psihologice pe care mai nici unul dintre noi nu le constientizam atunci cand vine vorba de intregirea unei familii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pasind pe terenul inconstientului, pentru ca o sarcina sa poata fi dusa pana la capat, copilul are cea mai mare putere in acest act. Inca din momentul conceptiei, fatul este constient de venirea sa pe lume, impartasind parintilor o mare bucurie. Chiar daca unii specialisti in ginecologie neaga, sfatul psihologilor nu trebuie intotdeauna contrazis. Acestia sunt de parere ca o sarcina in care micutul nu isi doreste sa vina pe lume poate fi sortita esecului inca de la inceput.

Pentru linistea familiei, inainte de conceptie este necesara dorinta ambilor parinti. De regula femeile sunt cele mai in masura sa constientizeze ceea ce inseamna o sarcina, trecand printr-o experienta unica si noua, care uneori poate fi destul de grea pentru fiecare. In viata oricareia vine o perioada cand pentru a se intregi pe plan sentimental si familial este nevoie de a fi mamici.

Tatal poate nutri uneori sentimente de frustrare sau de invidie asociate cu gelozia, aceste lucruri datorandu-se de cele mai multe ori fricii de a nu fi oarecum “expulzat’’ din proaspata familie. Alteori, poate fi el cel care doreste o astfel de intregire familiala.

Atunci cand toate cele trei dorinte coincid, putem vorbi cu siguranta de o reusita, care, de multe ori, nu este constientizata decat din punct de vedere medical.

Iata si un scurt exemplu:

T.T. si T.E., doi tineri,  (T.T – sotia, T.E. – sotul) s-au casatorit in luna iunie 2008, cu marea dorinta de a avea un bebelus. Incercari peste incercari, suparari, vizite dese la doctor, toate pana in luna iunie 2009, mai exact in ziua in care sarbatoreau aniversarea unui anisor de la nunta. TT nu a cunoscut faptul ca va aduce pe lume un copil, acest lucru intrand deja in obisnuinta, dupa atat de multe incercari si asteptari fara nici un rezultat. La trei saptamani de la conceptie, TT a inceput sa se simta din ce in ce mai rau. Facandu-si un test de sarcina si-a dat seama ca va aduce pe lume copilul mult dorit. Greata, varsaturi, oboseala dusa pana la epuizare – aparent simptome de sarcina toxica, dupa spusele medicilor. Dar totul a fost o greseala. Dupa doua saptamani de chin, destul de aspre pentru TT, a fost diagnosticata cu ulcer perforat si peritonita, operata in stare critica. Pe tot parcursul sederii in spital TT a adus la cunostinta medicilor un singur lucru: sunt insarcinata, fiind constienta ca in interiorul acesteia se dezvolta un suflet ce avea nevoie de multa afectiune si care va rezista impreuna cu ea peste acest obstacol. T.E. le-a fost alaturi in toata perioada de spitalizare si dupa, rugandu-se ca bebelusul sa poata supravietui operatiei. Si asa a fost. Cand trei dorinte se intalnesc reusita este pe masura. Bebelusul este pe cale de a se naste.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu