Doua filme romanești pentru copii au ajuns in America

mici vedete ny 2Incepand de astazi, doua filme romanești pentru copii ruleaza in cinematografele din Statele Unite, la Washington.

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” continua sa scrie istorie și sa se faca auzita prin prisma unor performante extraordinare, atat in tara, cat și peste hotare. Filmele pentru copii “Aventurile Micilor Vedete in parc” și “Micile Vedete descopera secretul magnetilor, doua productii ale primei școli romanești de film și televiziune pentru copii, au fost selectionate de catre Delegatia Uniunii Europene in Statele Unite, pentru a fi proiectate in cinematografele din Washington, in cadrul Kids Euro Festival, la sectiunea “Films for Kids – Starring Kids”, editia a VII-a , ce are loc in perioada 24 octombrie – 9 noiembrie. Astazi este programata prima proiectie a celor doua filme romanești.

Cele doua scurt metraje, care au fost selectionate anul acesta și la Festivalul de Film de la Cannes, fac parte dintr-un proiect cinematografic amplu, dedicat copiilor, numit “Aventurile Micilor Vedete” și care numara deja 19 filme de succes, realizate in doar 4 ani. Pelicula “Aventurile Micilor Vedete in parc” trateaza tematica protejarii mediului inconjurator și prezinta povestea unui grup de copii care incearca sa salveze singurul parc din cartierul lor, de la distrugere și transformarea lui intr-un centru comercial. Pe parcursul celui de-al doilea film, numit sugestiv “Micile Vedete descopera secretul magnetilor”, luam parte la o adevarata lectie de fizica in care Micile Vedete afla ca prietenia și sinceritatea sunt ca doi poli care se atrag automat.

Vestea selectionarii la acest prestigios festival a fost primita cu multa emotie de intreaga echipa a scolii, dar mai ales de Micile Vedete care au jucat in filme. Recunoașterea internationala a talentului și muncii acestora a venit ca o confirmare a faptului ca filmele de scurt metraj pentru copii produse de Școala “Micile Vedete” abordeaza teme foarte potrivite pentru varsta și interesele copiilor și transmit un puternic mesaj educativ, fiind apreciate de critici de film din intreaga lume.

Ariana Pendiuc, regizoarea filmelor, a declarat: “Este o bucurie imensa pentru noi toti. Pentru copii, parinti și echipa de productie. De fapt, alaturi de directorul de imagine, Cosmin Croitoru și producatorul, Ema Pendiuc, care este și actrita in filmul “Micile Vedete descopera secretul magnetilor”, suntem aceeași echipa de tineri cineaști care din 2010 am avut 4 participari la Festivalul de la Cannes.

Kids Euro Festival este organizat de Fundatia Culturala European-Americana in colaborare cu peste 30 de institutii culturale din Washington. Cea de-a șaptea editie celebreaza, ca in fiecare an, diversitatea cultural europeana și organizeaza activitati gratuite pentru copiii, precum spectacole, proiectii de filme, concerte și workshop-uri, toate prezentate de 28 de tari membre ale Uniunii Europene. Proiectiile filmelor noastre pot fi urmarite pe durata festivalului in cinematografele din Washington D.C. Mai multe detalii despre festival și prezentarea filmelor puteti afla accesand pagina: http://kidseurofestival.org/adventures-little-stars/.

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete (www.micilevedete.ro) este un proiect educativ unic in Romania, care se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 și 12 ani, ce doresc sa se dezvolte armonios, sa invete jucandu-se, sa iși invinga emotiile, sa isi cultive creativitatea alaturi de specialiști din lumea filmului și a televiziunii, sa iși dezvolte vocabularul și sa isi insueasca o dictie de invidiat, beneficiind, in același timp, de sansa de a se face cunoscuti inca de la varste foarte fragede.

Related Posts

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Categorii Populare