După câte zile nu mai sunt contagioși pacienţii cu Covid-19

Coronavirusul continuă să facă victime în întreaga lume. Acum, specialiștii au descoperit după câtă vreme nu mai sunt contagioși pacienții cu COVID-19.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință din Singapore, pacienții cu Covid-19 nu mai sunt contagioși la 11 zile de la îmbolnăvire, chiar dacă unii dintre aceștia sunt testați pozitiv.

“Testarea pozitivă în cazul infecției cu coronavirus nu înseamnă că virusul este încă viabil. Virusul nu poate fi izolat și cultivat după a 11-a zi de îmbolnăvire”, afirmă un cercetător de la Centrul Național de Boli Infecțioase și de la Academia de Medicină din Singapore.

Un test pozitiv nu este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii. Astfel că, după 11 zile de boală, virusul nu a mai putut fi izolat şi cultivat în laborator.

Noile rezultate ale studiului se bazează pe fișele de externare ale pacienților. Datele strânse de infecţionişti vor influenţa astfel modul în care vor fi externaţi pacienţii din spitale. În prezent, externarea din spitale se face doar după ce pacientul este testat Covid-19 negativ.

În România pacienţii cu Covid-19 pot sta în spital săptămâni la rând până să le iasă testul pentru Covid negativ, de două ori în decurs de o zi.

Coronavirus România, 27 mai

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, pe teritoriul țării noastre s-au înregistrat 18.429 de cazuri confirmate cu coronavirus și 1219 de decese, numărul celor care s-au vindecat fiind de 11.874.

Foto Pixabay

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare