Durerile de spate dupa nastere

Durerile de spate dupa nastere

0
exercitii dupa nastere

exercitii-dupa-nastere

Picture 1 of 2

Tot mai multe femei prezinta dureri de spate imediat dupa nastere. Potrivit studiilor, mai mult de jumatate dintre femeile care au nascut prezinta dureri la nivelul regiunii dorsale.

Durerile de spate dupa nastere apar ca urmare a cresterii in greutate a fatului in ultima perioada a sarcinii. De asemenea, in timpul travaliului, dar si al nasterii muschii spatelui sunt solicitati destul de mult, generandu-se astfel dureri la nivelul spatelui destul de suparatoare.

Iata ce poti sa faci pentru a diminua durerile de spate imediat dupa nastere:

  1. Stai intinsa pe spate, avand o perna la nivelul capului. Ridica fiecare picior tinandu-l in aer cateva secunde. Repeta acest exercitiu de circa 20 de ori pentru fiecare picior;
  2. Stai intinsa pe spate si cu mainile sub cap. Ridica astfel capul si spatele, apoi intinde-te iarasi pe spate. Repeta exercitiul de circa 10 ori pe zi;
  3. Roteste laba piciorului de circa 10 ori intr-o parte si de alte 10 ori in cealalta parte;
  4. Incearca cate 10 genoflexiuni pe zi, avand rolul de imbunatatire a tonusului muscular dupa nastere, dar si de calmare a durerilor de spate.

In cazul in care iti doresti sa incerci aceste exercitii fizice este indicat sa ai o discutie in prealabil cu medicul specialist. Daca ai nascut prin cezariana astfel de exercitii pot a fi efectuate dupa circa 8 saptamani de la nastere, insa evitandu-se extenuarea si efortul exagerat.

Pentru calmarea durerilor de spate aparute imediat dupa nastere, medicii recomanda portul unui corset.

Foto: http://depici.ro