Educarea copilului fara violenta fizica

Educarea copilului fara violenta fizica

0
mama si copil citesc (http://1.bp.blogspot.com)

mama si copil citesc (http://1.bp.blogspot.com)Chiar daca in mediul rural unii parinti apeleaza la violenta fizica pentru educarea copilului lor, in realitata aceasta este o conceptie total gresita.

Indiferent de hiperactivitatea copilului, educarea lui se va face verbal. Specialistii sunt de parere ca violenta fizica nu face altceva decat sa inraiasca si mai mult comportamentul copilului. De aceea, comunicarea cu copilul reprezinta cheia succesului pentru o educatie corespunzatoare.

De aceea, iata cateva reguli de parenting pentru a evita violenta fizica din educarea copilului tau:

  • Incearca sa ii comunici absolut orice este necesar – apropierea dintre parinte si copil se face mai ales pe cale verbala. De regula, orice copil reactioneaza in mod pozitiv la apropierea emotionala.
  • Mediul familial in care creste si se dezvolta copilul este esential pentru ca acesta sa nu capete deprinderi negative – de aceea este bine sa creati o armonie si un mediu cald pe care copilul sa il iubeasca cu adevarat, simtindu-se acasa.
  • Chiar daca atunci cand face cate o boacana esti tentat sa il certi, incearca sa ii dai de fiecare data cate un exemplu pozitiv din care sa poata invata cate ceva.
  • Nu ii cere sa fie „Einstein”, atata timp cat nu este un geniu – chiar daca fiecare dintre noi ne dorim ca propriul copil sa fie un mic geniu la scoala, in realitate este bine sa ii observam limitele si sa nu incercam sa il fortam sa se autodepaseasca, folosindu-ne de violenta fizica.