Educatia parinteasca, cheia viitorului

Educatia parinteasca, cheia viitorului

0
educatia parinteasca (www.vallivue.org)

educatia parinteasca (www.vallivue.org)A-i oferi copilului nostru ceea ce noi avem mai de pret este educatie, aceasta traducandu-se prin demonstrarea afectiunii, participarea activa in viata sa, dovedirea prieteniei, existenta comunicarii, dar si a jocului, rabdarea si timpul meritat alocat. Daca noi in calitate de parinti nu ii oferim copilului ceea ce el are nevoie sa primeasca, atunci nimeni nu o poate face in locul nostru si oricine ar incerca totusi sa ne faca datoria, nu ar izbuti in aceeasi masura ca noi.

Nimic nu se compara cu o educatie buna, care trebuie sa inceapa in jurul varstei de 3 ani, atunci cand copilul constientizeaza existenta sa si este capabil sa retina ceea ce i se spune. Auzim adesea expresia « cei 7 ani de acasa ». Ce inseamna oare ? 7 ani sunt primii ani in care copilul este suficient dotat pentru a intelege ceea ce il invatam. Aceia sunt anii in care noi trebuie sa il educam cum se cuvine, sa ii oferim dragoste, intelegere, informatii si explicatii, tot ce putem pentru a-l transforma intr-un copil de care sa fim mandru oriunde si oricand.

Gradinita, scoala sunt etape importante din viata lui si noi trebuie sa ne indeplinim rolul de parinte, si anume acela de a-l pregati pentru a lua contact cu societatea : copilul trebuie sa stie ce inseamna datoria, responsabilitatea, interdictia, altruismul, prietenia, respectul, permisiunea. Numai noi suntem responsabili de educatia copilului nostru !