Epidurala m-a scapat de dureri

Epidurala m-a scapat de dureri

2
baiat frumos (www.indianpublicholidays.com)

baiat frumos (www.indianpublicholidays.com)Durerile nasterii naturale pot fi diminuate doar cu ajutorul anesteziei epidurale.

Dupa o noapte de travaliu destul de lunga si de dureroasa, le-am solicitat medicilor sa mi se administreze o doza de lichid anestezic pentru a-mi fi ameliorate senzatiile de-a dreptul insuportabile.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu ajutorul unui cateter mi-a fost administrata intreaga doza intrucat aveam deja o dilatatie de 5 centimetri. Dintr-o data, chinul prin care treceam a fost mai mic, putand face fata cu o mai mare usurinta durerilor facerii. Anestezia epidurala a fost un mod prin care am reusit sa trec mai usor peste durerile nasterii.

Singura mea grija a fost cu privire la sanatatea copilului si tocmai de aceea nu am dorit sa accept anestezia epidurala inca de la inceput. Simteam o zona amortita, iar uneori simteam ca nu mai am putere sa imping suficient de bine pentru ca bebelusul sa poata fi expulzat din corpul meu. Chiar si asa, medicii mi-au sugerat cum anume va trebui sa procedez, mi-au explicat cum anume sa imi corelez respiratia cu momentul in care aveam contractii inca de cand mi-a fost injectata anestezia epidurala.

Intr-un final cel mic a iesit la lumina. Era un baietel destul de voinic, avea  4,2 kg, un par destul de valvoi pe cap si ochii inchisi. Dintr-o data am auzit un scancet puternic, semn ca Matei a inceput sa reintre in normal si sa se adapteze noilor cerinte ale mediului exterior. Din examinarea medicilor, puiul meu a primit nota 9 la nastere intrucat travaliul a fost unul destul de lung, de mai mult de 12 ore. In rest, era sanatos.

(Adela Nicolae, 24 ani, Bucuresti)

 

 
2 Comentarii

    • Se vede ca esti barbat! Ghici! Durerea nasterii naturale e definita de multe femei care au experimentat-o ca fiind “sora cu moartea”! Si atunci oare de ce incearca femeile sa o evite? Pentru ca nu sunt masochiste!

Lasa un comentariu