Este frig! Mai iesim la plimbare?

Este frig! Mai iesim la plimbare?

0

153830445

Picture 1 of 2

Baby boy in pram during snowfall

Cu toate ca anotimpul friguros a venit, tu poti sa iti asezi micutul in carucior si sa faceti o scurta plimbare prin parc. Ideea conform careia copilasul trebuie tinut toata iarna departe de frig este eronata. Intr-adevar trebuie sa fii atenta la anumite aspecte, insa cercetarile medicale au demonstrat faptul ca aerul curat este foarte important pentru dezvoltarea micutului tau. 

Asadar iti vom prezenta la ce aspecte trebuie sa fii atenta atunci cand iti scoti copilasul:

Imbracamintea. Este cunoscut faptul ca frigul poate afecta extremitatile bebelusului, mainile si picioarele fiind mai sensibile. Dar nici nasucul, obrajorii si urechiutele nu trebuie neglijate. De aceea iti recomandam ca inainte de a-l scoate pe micut afara, sa il imbraci adecvat. In cazul in care este soare afara si temperatura nu este foarte scazuta, nu este indicat sa il imbraci prea gros deoarece acesta va transpira si astfel poate aparea riscl unei raceli.

Paturica. Desi probabil ca bebelusul tau are un carucior confortabil, este indicat sa il acoperi cu o paturica in plus atunci cand iesiti la plimbare iarna. Este important ca temperatura corpului copilasului sa nu scada.

Vremea. În cazul în care ploua, e ceata densa sau daca ninge puternic, iti recomandam sa nu iti scoti copilasul afara. Asteapta ca vremea sa se mai incalzeasca pentru o plimbare scurta cu mica ta minune prin parc.

Temperatura. Atunci cand temperatura este sub 0 grade Celsius nu este indicat sa iti scoti bebelusul din casa. Poti sa il tii la geam pentru a mai respira putin aer curat, insa la o astfel de temperatura scazuta exista riscul imbolnavirii acestuia.

Timpul. In ceea ce priveste timpul nu este recomandat sa te plimbi prea mult cu copilasul iarna. Nu uita ca temperatura corpului sau trebuie sa fie de 37 grade Celsius si de aceea prea mult timp de expunere la frig ar putea sa ii dauneze sanatatii micutului.

Inainte de a scoate afara pe mica ta comoara iti sugeram sa ii obisnuiesti corpul cu frigul astfel ca trecerea de la temperatura camerei la temperatura de afara sa nu fie brusca. In acest sens este recomandat ca, inainte de plimbare, sa il asezi langa geam sa respire aer curat. Si in aceasta situatie trebuie sa te asiguri ca este imbracat adecvat pentru a nu raci. Asadar vei putea observa cum micutul tau, daca iese la plimbare inclusiv iarna si respira aer curat, va fi mai vesel, va avea mai multa pofta de mancare, va dormi mai bine si va avea mai multa energie.