Femeile inalte predispuse la cancer

Femeile inalte predispuse la cancer

femeie (www.radu.ceban.eu)

femeie (www.radu.ceban.eu)Potrivit ultimelor studii medicale femeile mai inalte prezinta un risc mai crescut de cancer. Potrivit cercetatorilor rezultatele studiile au ajuns la o astfel de concluzie intrucat femeile mai inalte au in organism un numar mai mare de hormoni decat femeile mai scunde.

Studiul a fost realizat la Universitatea din Oxford si a incercat sa urmareasca evolutia cancerului la femei in functie de inaltime. Riscul de imbolnavire este destul de mare mai ales in cazul femeilor mai inalte. De asemenea, acestea vor dezvolta diferite forme de cancer – de la cel de san, rinichi, ovarial sau chiar de colon- toate reprezinta cauze la fel de des intalnite.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cercetatorii sunt de parere ca femeile mai inalte prezinta un risc 33% mai mare de a face cancer decat femeile mai scune. Potrivit lor, femeile mai inalte ajung la varsta pubertatii putin mai devreme decat femeile scunde, ceea ce determina aparitia in organism a unei cantitati prea mari de estrogen, cauzator al unor astfel de afectiuni.

De regula, orice dezechilibru hormonal aparut in viata oricarei femei poate mari semnificativ riscul de cancer. O femeie inalta are mai multi hormoni in organism si este mai predispusa in fata unor astfel de dezechilibre. De asemenea, numarul celulelor este si el destul de mare, ceea ce va mari considerabil riscul de cancer expus mai sus.

Studiul a avut la baza cercetarea unui numar destul de important de femei, cu o inaltime cuprinsa intre 152 si 175 centimetri. De aici a rezultat ca femeile potrivite ca inaltime prezinta 850 de cazuri de cancer la un numar de 100.000 de paciente, pe cand in randul femeilor mai scunde, aparitia cancerului este mai redus, numarul de cazuri fiind de numai 750 la 100.000 de femei. Situatia devine alarmanta in cazul femeilor inalte, unde numarul de cancere depaseste cu mare lejeritate numarul de 1.000 la 100.000 de femei.

Cu toate ca studiul a incercat sa demonstreze care este incidenta unor astfel de cazuri de cancer la femeile mai inalte, se poate spune ca, in realitate, acestea nu trebuie sa se sperie. Singura lor obligatie pentru viata este aceea de a merge mai des la medic si de a trata orice dezechilibru hormonal. In acest fel vor fi ferite de aceasta cumplita maladie.
Fara comentarii

Lasa un comentariu