Femeile insarcinate vor trebui sa evite consumul de peste

Femeile insarcinate vor trebui sa evite consumul de peste

peste (http://2.bp.blogspot.com)

peste (http://2.bp.blogspot.com)Cu toate ca pestele este considerat de majoritatea medicilor un adevarat remediu pentru sanatate, specialistii din Europa de Vest si America sunt de parere ca femeile insarcinate ar trebui sa evite sa consume peste pe tot parcursul sarcinii.

Stim cu totii cat de important este pestele pentru sanatate si mai ales care este importanta uleiului acestuia ce are un continut destul de ridicat de Omega 3. Insa, nu trebuie sa uitam ca pestele contine si mercur care poate deveni periculos pentru sanatatea fatului in timpul sarcinii. De aceea, potrivit studiilor, femeile insarcinate ar trebui sa evite complet consumul unui anumit tip de peste ce are in alcatuirea sa foarte mult mercur.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Potrivit studiilor, datorita poluarii mediului inconjurator cu diverse reziduuri periculoase, pestele este contaminat cu un mercur daunator sanatatii umane. Acesta reziduuri se regasesc de regula in lacuri, mari sau oceane si pot infecta astfel carnea pestelui. Prin alimentatie, femeia insarcinata va ingera continutul de mercur pe care il contine pestele ce va determina anumite malformatii congenitale destul de grave fatului.

Pestele de tip macrou, sardina, tilapia sau rechin va trebui evitat in totalitate avand un continut extrem de ridicat de mercur in carnea sa. Potrivit medicilor americani, femeia insarcinata va trebui sa consume maxim o portie de peste pe saptamana, insa va trebui sa evite speciile mentionate mai sus pentru a feri fatul de anumite probleme de sanatate.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu