Festivalul International al Teatrului de Animatie continua cu 12 spectacole

Festivalul International al Teatrului de Animatie continua cu 12 spectacole

0

In ultimele trei zile ale festivalului, copiii, parintii si bunicii sunt asteptati la minunatele povesti jucate de trupe din tara dar si din strainatate, garantand un weekend de neuitat.
Afis FESTIVAL 2013 v2Ziua de vineri, 22 noiembrie, a debutat de la orele 10.00 cu doua spectacole dedicate copiilor: “PACALA”, o comedie a Teatrului Gulliver din Galati, care s-a jucat in Sala Lahovari si”CAPRA CU TREI IEZI”, productie a Teatrului de Animatie Tandarica ce a avut loc la Scoala Titu Maiorescu din Bucuresti.

O sectiune la fel de importanta a acestui festival o reprezinta spectacolele studentilor de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale (UNATC) care are ca scop sprijinirea si promovarea tinerilor creatori.

Doua dintre cele trei spectacole prezente in festival sunt dedicate adultilor si abordeaza teme existentiale privind perceptia noastra despre lumea inconjuratoare:”USA”, un spectacol sensibil, in care tematica Teatrului Absurdului iese la iveala prin intermediul unor personaje animate, ce sunt menite sa ne ridice intrebarile fundamentale care stau la baza existentei umane (spectacol care s-a jucat marti, 19 noiembrie, de la orele 16.00 in sala Studio); si spectacolul “IN LARG”, care reprezinta o incursiune in lumea nevazuta a intregii omeniri (vineri 22 noimebrie, de la orele 15.00, in sala Studio). Sambata, 23 noiembrie, de la orele 10.00 si 12.00 “COCOSELUL NEASCULTATOR”ii asteapta pe cei mici la o poveste amuzanta cu rasturnari de situatii si plina de talc.

De asemenea, sambata 23 noiembrie, de la orele 18.00 si duminica, 24 noiembrie, de la orele 11.00, publicul are sansa de a participa la doua spectacole lectura care vor avea loc la Pavilionul Central Romexpo, in cadrul Targului International GAUDEAMUS.