Fibromul uterin si rolul detoxifierii

Fibromul uterin si rolul detoxifierii

0

femeie dietaFibromul uterin poate determina infertilitate, fiind una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite in randul femeilor.

Potrivit medicilor, fibromul uterin reprezinta principala cauza care poate determina histerectomia. Acesta presupune cresterea unei tumori pe peretele uterului, de dimensiuni variate, in functie de felul acesteia. Cauza aparitiei fibromului uterin este determinata de un nivel hormonal prea crescut, in mod special progesteronul si estrogenul fiind responsabile cu aparitia tumorii.

Prevenirea fibromului uterin se poate face, potrivit recomandarilor terapeutilor, prin mai multe metode.

Detoxifierea organismului presupune reglarea nivelului hormonal, evitand astfel cresterea nivelului de estrogen si progesteron, hormoni responsabili in astfel de afectiuni.

O metoda eficienta de detoxifiere a organismului este folosirea uleiului de ricin. Acesta are o multitudine de proprietati curative, ajutand la reglarea sistemului circulator.

Dieta constituie un alt factor de preventie pentru aparitia fibromului uterin. O dieta bogata in fibre, legume verzi si multe fructe te pot ajuta sa scapi de riscurile fibromului uterin si de infertilitate. Nutritionistii recomanda consumul de fasole verde, brocolli, salata verde, mazare – alimente care pot constitui remedii in astfel de cazuri.