Rolestorming – metoda de invatare pentru scolarul timid

Rolestorming – metoda de invatare pentru scolarul timid

copil la scoalaFolosirea metodelor de invatare sunt esentiale pentru educatia copilului tau. Ori de cate ori copilul este la scoala este indicat ca parintii sa foloseasca o serie de metode eficiente pentru stimularea invatarii.

Psihologii sunt de parere ca una dintre cele mai eficiente metode rolestorming-ul.

Pornind de la aprobarea atitudinii copilului si de la anularea oricarei atitudini critice la adresa sa, parintii vor reusi sa le dezvolte copiilor creativitatea si imaginatia. Cu alte cuvinte, tot ceea ce fac parintii este de a-i incuraja pe copii sa se comporte asa cum cred ei de cuviinta, insa, intr-un mod pozitiv.

Nu de putine ori copilul se teme sa rosteasca un anumit lucru, sa povesteasca ceea ce a citit, sa interpreteze o poezie, de frica sa nu greseasca. Ori de cate ori trebuie sa spuna ceva au senzatia ca vor gresi si ca vor fi corectati de cei din jur, de parinti sau profesori. Tocmai de aceea, prefera sa taca, tinand pentru sine propriile idei.

Prin folosirea rolestorming-ului parintii vor avea in vedere schimbarea ideilor in mod pozitiv. Aceasta metoda poate fi pusa in aplicare prin jocul de rol. Doar asa, punandu-se in locul parintelui ori profesorului, copilul va putea scapa de stresul sau ingrijorarea de a nu gresi.

Asadar, alegeti o tema cu mai multe variatii de raspuns si rugati-l sa faca parte din jocul dumneavoastra. Nu il certati, indiferent ce va raspunde intrucat il puteti inchide iarasi in propria sa “carapace”.