Flashmob în fața Palatului Cotroceni împotriva interzicerii referințelor la identitatea de gen

Mai multe organizații neguvernamentale au anunțat că organizează, joi, în fața Palatului Cotroceni un flashmob, prin care îi cer președintelui să nu promulge amendamentul care interzice referințele la identitatea de gen în școli.

Organizatorii susțin că astfel de legi încalcă dreptul tinerilor la educație. Flashmobul este programat joi, la ora 18.00, în fața Palatului Cotroceni.

Participanții la flashmobul intitulat „Opriți cenzura! Avem dreptul la educație liberă!” vor avea pancarte cu mesaje scrise de mână sau tipărite pe care le vor lăsa la intrarea în Palatul Cotroceni.

Articolul 7 din Legea Educației, modificat în urma votului din Senat, prevede că în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară, sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare