Florin Dumitrescu si Cristina Sima – reteta unei familii fericite

Florin Dumitrescu si Cristina Sima – reteta unei familii fericite

0

Florin Dumitrescu, jurat in show-ul „Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”, la Antena 1 si Cristina Sima, editor de frumusete (al carei nume este foarte cunoscut doamnelor care citesc reviste de moda celebre) se pregatesc nu doar de Sarbatori cu multa bucurie, ci si de un mic nou venit in familie, in anul care vine. Prilej cu care ne-am bagat un pic nasul prin „bucatariaˮ lor si i-am luat la intrebari despre de toate, de la mancare, pana la ritualuri de ingrijire in perioada sarcinii, de la cum se poarta cu fetita lor, Ava, care are doi ani, pana la parerile lor despre experienta de parinte. S-au conformat si ne-au impartasit tot soiul de secrete. Degajati si frumosi, cei doi parinti alcatuiesc un cuplu modern si monden care, dincolo de micul ecran si revistele de moda creeaza o familie frumoasa, iubitoare si relaxata.

Va doreati al doilea copil, dar vestea v-a luat pe nepregatite, totusi. Cand v-ati fi vazut voi parinti pentru a doua oara?  

Florin: Eu as fi preferat sa fie mai devreme putin, dar medical nu se poate. (Zambeste) Din fericire pentru noi s-a intamplat exact atunci cand a fost nevoie, adica nu foarte departe ca noi sa uitam cum este cu dezinfectatul biberoanelor si calcatul de fineturi.

Cristina: Ava este o fetita extrem de cuminte, desteapta, sociabila, fapt care ne-a facut sa ne dorim inca un copil cat mai devreme. E adevarat, nu ne gandeam ca va fi atat de devreme. Ne-am facut planuri ca in 2015 sa incercam sa mai avem inca un copil. Dar planurile noastre nu au coincis cu planurile bebelusului, care s-a hotarat sa ne ia prin surprindere si sa vina acum.

Este important pentru un copil sa aiba o sora, un frate? Voi ce credeti?

Florin: Este important ca o familie sa aiba 2 copii minim. Consider ca este foarte greu ca un copil sa creasca singur. Eu, de exemplu, am crescut singur si era destul de tare cand mergeam in vizita la veri, tin minte ca imi era greu sa plec de la ei. Imi place ideea asta ca voi avea doi copii, iar copiii la un moment dat vor face front comun, se vor ajuta intre ei si se vor juca impreuna, indiferent unde vor fi.

Cristina: Eu am o sora mai mica si stiu cat de important e pentru dezvoltarea unui copil, pentru formarea lui, un frate sau o sora. Copiii care cresc intr-o familie numeroasa sunt mai deschisi, darnici, sociabili, linistiti, pentru ca si in situatiile in care parintii sunt ocupati sau nu sunt cu ei tot timpul, se joaca impreuna, se au unul pe altul. Sunt foarte apropiata de sora mea si, in multe situatii, am avut noroc sa o am.

Cum va impartiti rolurile in familie?

Cristina: Eu sunt mama multi-tasking, care o pregateste pe Ava, munceste, alearga si are grija sa nu lipseasca nimic, iar Florin e tatal cool, care munceste din placere, fara grija lucrurilor, pentru ca stie ca le am sub control. El se joaca cu Ava, dar se panicheaza in situatii de criza. De exemplu, cand a cazut prima oara, a luat-o panicat in brate, gata sa fuga cu ea la camera de garda… A trebuit sa il calmez mai mult pe el, decat pe Ava.

Din afara se vede ca Florin este tipul taticului relaxat (chiar daca implicat), iar Cristina este genul de mama closca, uneori ingrijorata pentru Ava. Cum stau lucrurile in realitate?

Florin: Asa e, Cristina  este genul de mama closca. Mie imi place sa observ ce face Ava, cum evolueaza, fara sa ii distrag atentia. Imi place sa fac asta tocmai ca sa descopar ce fel de om este acum si cum evolueaza in timp.

Cristina: Eu nu as spune neaparat ca sunt mama-closca, dar sunt o mama protectoare, ca orice mama. Nu exagerez, nu duc lucrurile la extrem, incerc sa ii explic micutei lucruri, sa ii arat prin joaca diferenta dintre bine si rau, sa ma asigur ca ii este bine si nu e expusa pericolelor. La aceasta varsta, copiii fac multe nazbatii, care, din pacate, pot duce la accidentari. Da, incerc sa o protejez cat pot de mult pe Ava.

Ati trecut de perioada inceperii diversificarii, iar acum Ava are  un meniu mult mai bogat. Care este mancarea facuta de tati pe care o apreciaza cel mai tare?

Florin, glumeste: Cred ca laptele praf de peste noapte. Atat de tare o linisteste biberonul facut de mine, ca adoarme instant dupa aceea.

Citeste in numarul de decembrie al revistei bebelu interviul integral si afla ce greseli pe care le-au facut cu Ava nu vor Florin si Cristina sa repete cu al doilea copil, cine gateste cel mai bine in familia lor si care sunt ritualurile de ingrijire ale Cristinei in timpul saricinii.