Trucuri pentru curatenia de Sarbatori

Trucuri pentru curatenia de Sarbatori

0

Sarmale, cozonaci, piftie, cine mai are timp de curatenia de Sarbatori?  Cateva trucuri simple te ajuta sa faci casa luna, inainte sa vina mama soacra!

Nu trebuie sa dai o avere pe produsele de curatenie – cateva substante pe care singur le ai prin casa fac o treaba la fel de buna, ba in plus sunt naturale si, ca atare, nici nu au efecte secundare. Foloseste-te de bicarbont de sodiu, sare si otet pentru a curata rapid toate suprafetele din casa si a scapa de mirosurile neplacute.

Bicarbonat de sodiu

Este un produs unviersal pentru curatenie si are marele avantaj ca te scapa de mirosurile neplacute din frigider sau din covoare. Cu bicarbonat de sodiu poti curata vasele in care ai ars mancarea, poti freca faianta si gresie sau poti indeparta piatra depusa in vasul de toaleta..

Aragazul il cureti in doar cateva minute folosind un amestec de 3 parti de bicarbonat si o parte de apa, iar daca ti s-a infundat vreo chiveta, poti folosi tot bicarbonat pentru a o desfunda. Toarna un sfert de cana de bicarbonat in scurgere si apoi varsa jumatate de litru de apa fierbinte.

Sare

Te ajuta sa scapi de mirosurile neplacute care pot urca pe teava de la baie – pui sare in scurgere si torni apa fierbinte. Cu sare mai poti curata urmele lasate de paharele cu apa pe suprafata mobilei. Amesteca o lingurita de sare cu o jumatate de lingurita de ulei si freaca usor mobila. Sarea te poate ajuta sa indepartezi si resturile de grasime de pe vase si pelicula de cafea ramasa in ibricul pe care il folosesti zi de zi.

Otet

Amesteca parti egale de apa si otet intr-o sticla cu pulverizator si poti folosi solutia pentru a curata cam toate suprafetele cu geam sau faianta/gresie din casa. Otetul are si proprietati dezinfectante si odorizante. Poti curata frigiderul cu otet fara grija – el absoarbe mirosurile de alimente stricate, iar aburii de otet de evapora repede, fara ca mirosul sa ramana dupa ce ai spalat frigiderul cu otet.

Mici trucuri pentru curatenie

In baie, unde mucegaiul se formeaza rapid pe rosturile dintre gresie si faianta, pe margine, in cada sau la chiuveta, poti folosi ulei esential de lamaie, pe care il gasesti in magazinele naturiste. Este chiar mai eficient decat produsele chimice recomandate de obicei impotriva mucegaiului si scapi si de mirosul intepator de clor.

Dupa ce ai curatat robinetul la baie, poti trece o carpa imbibata in ulei de lamaie: teava ramane stralucitoare si e ferita de petele de apa pentru mai mult timp.