Formulele de lapte praf pentru sugari

Formulele de lapte praf pentru sugari

In cazul in care exista situatii si nu poti alapta la san bebelusul, noi va recomandam o noua formula speciala de lapte, cu calitati asemanatoare laptelui matern. Cu toate acestea nu uita sa iti intrebi medical pediatru sau neonatolog atunci cand te gandesti sa ii administrezi bebelusului o noua formula de lapte praf, fiind un lucru essential intrucat trecerea pe o astfel de alimentatie poate reprezenta si un factor perturbator al tractului digestiv al bebelusului, provocand constipatie, alteori diaree si crampe abdominale severe.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Formulele de lapte sunt preparate artificiale, necesare alimentatiei sugarului atunci cand nu este posibila alimentatia pe cale naturala.

Iata cateva dintre acestea:

–         formulele “pre” sau “start” sunt adecvate celui mai mic bebelus;

–         formulele de start sunt urmate de formulele de continuare, adecvate pentru alimentatia sugarilor mai mari ca varsta.

Chiar daca pe piata exista o gama completa de astfel de produse, unii parinti sunt in dificultate la alegerea laptelui praf adecvat nou-nascutului lor, in functie de calitatile acestuia. O atentie importanta trebuie acordata cantitatii de lapte consumat de catre bebelus, cantitatea optima pentru un nou-nascut fiind de maxim 60 grame/masa. Punctul de pornire nu trebuie sa depaseasca totusi 30 grame/masa, pentru a se reusi acomodarea celui mic cu noua formula de lapte praf.

Chiar daca sunteti uneori tentati de imprejurari, dar si de costuri, nu apelati niciodata la laptele din comert pentru adulti si nici la laptele de vaca intrucat poate conduce catre afectiuni destul de serioase pentru bebelus.

In cazul aparitiei unor probleme digestive, intrerupeti administrare si adresati-va de urgenta medicului pediatru care va poate recomanda schimbarea formulei de lapte cu alta, poate mai adecvata pentru cel mic.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu