Eritemul fesier la bebelus

Eritemul fesier la bebelus

0

Reprezinta una dintre principalele afectiuni ale pielii, manifestandu-se printr-o culoare rosie la nivelul feselor, a partii de jos a burticii, dar si in zona coapselor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cauza aparitiei eritemului fesier se poate datora aciditatii materiilor fecale eliberate de catre bebelus in scutecul de unica folosinta. Cu toate acestea, nu reprezinta una dintre afectiunile cutanate grave. Asadar, nu ai de ce sa te temi. Aceasta afectiune evolueaza destul de rapid, dar dispare tot la fel de repede in cazul in care este asigurata o igiena corespunzatoare. Se poate agrava datorita indiferentei parintilor care nu schimba la timp scutecul bebelusului. Nu uitati sa schimbati bebelusul de scutec de minim 6/7 ori pe zi, de prefera la circa 30 de minute dupa momentul suptului.

Atunci cand ai observat pe funduletul bebelusului mici pete rosii nu ezita sa folosesti produsele de ingrijire pentru bebelusi pentru acele zone, de preferat unguente pentru tratarea iritatiilor pielii.

Daca situatia pare o idée mai complicate, aparand basici in acele regiuni ale corpului, mergi de urgenta la medicul pediatru sau la specialistul neonatology pentru prescrierea unui tratament medicamentos adecvat. De regula se vor recomanda o serie de alifii sau crème ce contin antibiotice, ce trebuiesc imediat stopate dup ace iritatia dispare. Nu administrati astfel de alifii pentru a preveni aceasta afectiune intrucat nu-si produc efectul.

Aveti asadar grija la igiena bebelusului, schimbati-l cu regularitate, ungeti-l cu creme impotriva iritatiilor, numai in acest mod veti putea preveni eritemul fesier.
Fara comentarii

Lasa un comentariu