Fumatul in sarcina determina sindromul de moarte subita

Fumatul in sarcina determina sindromul de moarte subita

0
fumatul in sarcina (www.giglig.com)

fumatul in sarcina (www.giglig.com)Conform unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii, fumatul in timpul sarcinii este principalul factor responsabil cu sindromul de moarte subita la bebelus.

American Journal of Public Health atentioneaza ca in cazul in care gravidele fumeaza mai mult de cinci tigari pe zi in timpul sarcinii este posibil ca sindromul de moarte subita sa se declanseze instantaneu dupa nasterea bebelusului, fiind responsabil pentru mai bine de jumatate din astfel de cazuri.

Studiul a avut la baza o analiza a certificatelor de nastere si deces a miilor de bebelusi ce s-au stins ca urmare a sindromului de moarte subita in perioada 1997-2000. Rata sindromului de moarte subita este din ce in ce mai mare, ajungand in prezent la peste 3% din cazurile cu mame fumatoare.

Cu toate acestea, unii afirma ca fumatul in timpul sarcinii reprezinta un factor de risc important pentru sindromul de moarte subita, insa insuficient. La fel de implicati mai sunt si: varsta fatului, greutatea la nastere a bebelusului, sexul bebelusului.