Fundatia Estuar lupta pentru angajarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala

Fundatia Estuar lupta pentru angajarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala

0
fundatia estuar

macheta_faraeticheta_210x285mm_v3

Picture 1 of 1

Ce ne propunem: Realizarea unei campanii de promovare a incadrarii in munca a persoanelor cu probleme de sanatate mintala si a platformei web in presa scrisa, internet, TV, Radio.

Contextul campaniei:

Aproximativ una din sase persoane din populatia apta de munca a Europei a declarat o problema de sanatate de lunga durata sau un handicap. Rata de angajare a persoanelor cu handicap in UE este de aproximativ 50% in comparatie cu 68% pentru restul populatiei. Persoanele cu handicap sunt mai predispuse la excluderea sociala si economica decat celelalte grupuri.

Persoanele cu probleme de sanatate mintala constituie o categorie de persoane defavorizate din punct de vedere social. Modificarile emotionale, cognitive si functionale cauzate de tulburarile psihice duc la aparitia dificultatiilor in relatiile interumane, probleme la serviciu sau pierderea lui si dificultati in celelalte sfere ale vietii (familie, grup de prieteni etc).

Posibilitatea de a gasi un loc de munca este foarte redusa pentru o persoana care sufera consecintele tulburarilor psihice deoarece angajatorii nu sunt pregatiti pentru a primi si a acorda suport acestei categorii de oameni. Mai mult, somajul in randul persoanelor cu handicap este dublu fata de somajul inregistrat in randul celorlalte categorii ale populatiei active.

Scopul campaniei: sensibilizarea angajatorilor si a membrilor comunitatii in ceea ce priveste angajarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala pe piata de munca deschisa.

Obiectivele campaniei TV:

  • Informarea grupului tinta cu privire la sanatatea mintala, existenţa proiectului şi instrumentele create în acest sens
  • Diseminarea mesajelor cheie ale proiectului
  • Informarea angajatorilor despre posibilele beneficii pe care le poate avea din angajarea unei persoane cu dizabilitati
  • Evidentierea potentialului de munca al persoanelor cu dizabilitati mintale

Grupul tinta principal: angajatori si membrii ai comunitatii.

Grup tinta secundar:  adulti cu probleme de sanatate mintala aflati in diferite stadii de dezvoltare profesionala, apartinatori ai acestora, specialisti.

Mesajul cheie:

  • Susţinerea integrarii profesionale a persoanelor cu probleme de sănătate mintală din România.
  • Dizabilitatea mintala nu se vede.
  • Boala nu alege.

Mesaje tactice:

  • Apelează la centrele sociale ale Fundaţiei Estuar dacă ai o problemă de sănătate mintală şi vrei sa te angajezi.
  • Vizitează platforma web a proiectului, www.faraeticheta.org, dacă doreşti să postezi CV-ul şi să vezi posturile vacante ale angajatorilor, daca ai nevoie de informatie specializata in domeniul sanatatii mintale.
  • Sună la numărul de telefon al Fundaţiei Estuar pentru detalii suplimentare despre proiect.