Fursecuri cu ghimbir

Fursecuri cu ghimbir

Chinezii il considera un aliment minune. Ghimbirul contine peste 500 de substante active care il fac un foarte eficient antibiotic natural, antispastic, surorific natural si adjuvant pentru digestie. Nu este recomandat sa dai ghimbirul ca atare copilului, dar ii poti da fursecuri cu ghimbir, foarte gustoase si sanatoase. Uite cum sa le prepari.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 180 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf de ghimbir ras

Preparare:

  1. Traditionali in multe tari din Europa, biscuitii cu ghimbir sunt mai aromati si digestivi decat turta noastra dulce. Se pot servi langa o cana de ciocolata calda, ori ca gustare sau aperitiv pentru oaspeti.
  2. Se amesteca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu ajutorul unei furculite, pana ce se obtine o pasta moale. Se adauga oul si ghimbirul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si se amesteca din nou. Se cerne faina in ploaie si se adauga praful de copt, apoi se framanta iar, pana ce se obtine un aluat moale, similar celui de tarte. Se da la frigider, minim 30 de minute sau, ideal, doua ore.
  3. Se scoate aluatul si se intinde pe o masa presarata cu faina. Se decupeaza fursecuri cu ajutorul formelor.
  4. Se pregateste o tava pentru cuptor, care se tapeteaza cu faina sau, si mai bine, cu hartie de copt. Se pun fursecurile la o mica distanta unul de altul, si se dau la cuptor 10 -15 minute. Fursecurile nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, ele devin de consistenta unor biscuiti fragezi.