Gala Twin Art 2014 – întalnirea magica dintre artasi solidaritate pentru HHC Romania

Twin_Art_2014 ADVERTORIALCea de-a doua editie a Galei Twin Art, dedicata Fundatiei Hope and Homes for Children Romania va asteapta la Ateneul Roman în data de 26 martie de la ora 19.00, cu un spectacol unic prezentat de Amalia Enache. Acesta aduce laolalta personalitati ale vietii culturale romanesti: violonistul Alexandru Tomescu, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip si Matei Florian, pianistul Andrei Licaret, Zoli Toth Quartet si Cvartetul Ad Libitum. Nu în ultimul rand, Gala va prezenta o expozitie de pictura alcatuita din lucrari provenite din “Tabara de Arta si Solidaritate de la Hoteni”, un eveniment sustinut de HHC Romania, la care participa anual peste 100 de artisti plastici din cinci tarisi copii aflati în protectia statului.

Ideea Galei a pornit în 2013 de la premisa ca arta este cel mai bun mediu de propagare a ideilor generoasesi ca prin intermediul artistilorsi alaturi de acestia putem transmite cel mai eficientsi puternic mesajul HHC Romania: acela ca fiecare copil merita o casasi o familie. De asemena, e important de mentionat ca Gala este menita în acelasi timp sa catalizeze resurse pentru proiectele HHC Romania prevazute pentru anul în curs.

Un alt element inedit inclus în Gala Twin Art 2014 este cel intitulat “Galeria amintirilor”. La acest proiect dedicat HHC Romania au participat peste 40 de personalitati ale societatii romanesti: actori, regizori, sportivi, muzicieni, dramaturgi, jurnalisti sau scriitori. Acestia au acceptat sa “doneze” o amintire draga a copilariei lor, o farama din ceea ce i-a cladit ca indivizi. Acest gest doreste sa atraga atentia asupra faptului ca nu lipsurile materiale sunt cele care traumatizeaza irecuperabil un copil, ci cele sufletesti. Relocarea tuturor copiilor aflati în grija statului în familiile de provenienta sau în medii cat mai apropiate de cel familial este unul dintre cele mai importante dintre proiectele desfasurate de HHC Romania în ultimii 15 ani de activitate, fiind un plan care se va materializa definitiv pana în 2020. Printre cei care au donat amintiri se afla: Irina Margareta Nistor, Tiberiu Soare, Dragos Bucurenci, Cristina Stanciulescu, Catalinstefanescu, Ana Ularu, Grigore Lesesi multe alte personalitati generoase.

Evenimentul se desfasoara cu sprijinul extraordinar al Filarmonicii „George Enescu”, iar componenta muzicala care va completa seara de 26 martie va cuprinde lucrari de Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Joseph Haydn, Johannes Brahmssi Adrian Enescu.

Gala Twin Art 2014 este, de asemenea, evenimentul în care HHC Romania îsi anunta proiectele pentru anul în curs, pe care le dezvolta alaturi de Ambasadorii sai. Unul dintre acestia este violonistul Alexandru Tomescu, cel care în 2013 a strans 13.500 de euro pentru copiii aflati în protectia statului, dedicandu-le Turneul National Stradivarius. Artistul va continua si în acest an sa invite publicul Turneului Stradivarius sa doneze pentru cauzele HHC Romania: Cred ca pentru a construi un viitor mai bun pentru societatea în care traim trebuie sa investim în cei care o vor forma maine. Copiii abandonati sau vulnerabili trebuie sprijiniti cu atat mai mult” declara muzicianul.

Hope and Homes for Children (HHC) activeaza în Romania din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la îngrijirea în institutii-mamut în care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, peste 5.000 de copii au fost scosi din institutii; aproape 17.000 de copii salvati de la abandon si 600 de tineri institutionalizati sprijiniti pentru o viata independenta; 890 de copii primiti în regim de urgenta si peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protectie a copilului au fost instruiti de HHC Romania. Fundatia activeaza de asemenea în prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor unde riscul de abandon al copiilor este ridicat. Obiectivul HHC Romania este ca pana în 2020 sa fie eliminata institutionalizarea de tip vechi din tara noastra.

Biletele la Gala Twin Art sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos. Mai multe detalii despre Gala Twin Art puteti gasi pe http://twinart.hhcromania/” HYPERLINK “http://twinart.hhcromania.org/

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare