Ghid de supravietuire pentru mami

Ghid de supravietuire pentru mami

Indiferent cu cate mame ai vorbit inainte de-a da nastere copilului tau, nu vei stii cum se vor desfasura primele saptamani din viata ta de mama pana cand nu le vei trai tu insati. Bineinteles ca vei stii ca ai nevoie de „necesarul bebelusului” precum scutece sau haine… dar in ceea ce te priveste?

Trebuie sa stii ca tu va trebui sa supravietuiesti celor 24 de ore de program care include mai multe mese pentru bebe, schimbat de scutece si mult somn… lipsa! Iata mai jos o lista a ceea ce trebuie sa aiba o mamica si ce sa stie in primele sale saptamani de mamicie.

Este o idee buna sa pregatesti mai multa mancare dinainte si sa o congelezi astfel incat sa o prepari simplu, imediat dupa ce o scoti de la congelator; astfel nu va mai fi nevoie sa stai cu orele in bucatarie. Poti pregati portii duble si jumatate sa le pui la congelator. Este o buna idee sa procedezi asa, deoarece nu vei stii cate din nopti se vor transforma in zile si cate din zile in nopti.

Inainte de-a avea un copil, atunci cand ai nevoie de orice: fie ca vorbim despre mancare sau produse de intretinere a casei, poti sa fugi oricand la magazin pentru a le cumpara. Dar de acum nu se mai poate. Dupa ce vine bebe, daca vrei sa iesi afara, trebuie sa iesi impreuna cu copilul. Deoarece nu este cea mai productiva idee aceasta de a petrece jumatate de ora imbracandu-l pe cel mic pentru a iesi afara cinci minute, este bine sa pregatesti un stoc mai mare de lucruri de care stii ca vei avea nevoie. Iata cateva dintre lucrurile care se pot regasi si pe lista ta:

  • Lapte si biberoane – Este evident ca vei avea nevoie de lapte formula daca nu vei alapta, desi este posibil sa ai nevoie de acesta chiar si pentru o completare;
  • Scutece – La inceput vei folosi 8-10 scutece pe zi;
  • Servetele umede – Vei avea nevoie de ele si in alte situatii, nu numai cand il schimbi pe bebe;
  • Produse precum servetele pentru bucatarie sau hartie igienica;
  • Detergent pentru rufe, deoarece vei avea destul de mult de spalat;
  • Body-uri pentru bebe – acestea au capse care iti permit sa le deschizi usor de fiecare data cand schimbi scutecele;
  • Inalbitor – vei avea nevoie pentru ca hainutele sa nu ramana patate din cauza regurgitarilor;
  • Protectii pentru alaptat – vei avea nevoie de acestea, deoarece intre alaptari ti se va scurge lapte. Chiar si daca nu alaptezi, corpul tau va produce cantitati foarte mici de lapte.