Gnocchi umplute cu branza ricotta

Nu sunt atat de greu de facut precum pare si sunt absolut delicioase. Incearca si tu reteta de gnocchi umplute cu branza ricotta.

De ce ai nevoie:

800 g cartofi mari (aproximativ 3 cartofi mari)

2 lingurite ulei de masline
1 catel de usturoi, tocat marunt
80 g spanac oparit si scurs
300 g ricotta
1/2 cana parmezan, ras fin
1/2 cana branza mozzarella, tocata marunt
3 oua
2 si 1/2 cani faina
1 si 1/2 lingurita sare
200 g unt
Faina in plus, pentru preparare

Salvie, coaja de lamaie rasa si parmezan in plus, pentru servire
Preparare

1 Se spala cartofii si se pun cu tot cu coaja intr-o cratita mare. Se acopera cu apa si se adauga sare. Se aduce apa la fierbere, pe foc rapid, apoi se reduce focul la mediu. Se fierb cartofii cca 35-40 minute sau pana cand sunt bine fierti. Se scurg si se lasa in tigaie, acoperiti, inca 5 minute. Se curata de coaja, apoi se face din ei un piure de cartofi simplu, cu ajutorul unui pasator.
2. Se pune usturoiul taiat marunt intr-o tigaie non aderenta, la foc mediu, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul scurs bine de apa. Se lasa pe foc timp de 1 minut, apoi se da de o parte 10 minute, sa se raceasca.
3. Se pun ricotta, parmezanul ras, mozzarella si doua oua intr-un castron. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se toaca marunt spanacul si adauga in ricotta, unde se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper.
4. Se face o movilita de faina pe o suprafata plana. Se da o gaura in varf, in care se adauga oul. Adauga sare si cartofii piure. Cu mainile curate, incepe sa amesteci, framantand pana obtii un aluat moale, adaugand faina, daca este necesar. Imparte aluatul in patru, si pudreaza usor suprafata plana cu faina.

Cu un sucitor, intinde o foaie din prima bila de aluat, pana obtii o foaie de cca 3 cm grosime. Taie cercuri de aluat cu gura unui pahar (cca 8 cm diametru). Pune din amestecul de spanac cate o lingurita in mijloc. Inchide marginile pentru a le sigila si fa niste bile, rotind usorin palme. Pune doua treimi dintre galuste pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
5. Pune o oala mare cu apa si sare la foc. Cand clocoteste, adauga gnocchi si lasa-le 3-4 minute. Cand s-au ridicat la suprafata si sunt fragede, se scot cu o lingura cu gauri si se lasa la scurs.
6. Se topeste untul intr-o tigaie, unde se lasa timp de cca 2 minute, pana ce incepe sa se aureasca usor.  Se adauga frunzele de salvie, care se prajesc timp de cca 3 minute, pana cand salvia se face crocanta, iar untul devine maro auriu.
7 Se pun galustele gnocchi in farfurii. Se toarna peste ele amestecul cu salvie si unt. Se poate servi cu parmezan ras suplimentar si putina coaja de lamaie rasa.

 

Mai multe retete gasesti pe hobbybucatar.ro
Sursa foto: pinterest.com
Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare