Greutatea in sarcina

Greutatea in sarcina

gravida (www.sg.theasianparent.com)

gravida (www.sg.theasianparent.com)Chiar daca multe viitoare mamici considera ca in sarcina ar trebui sa manance o portie dubla, tinand cont de bebelusul din burtica, in realitate lucrurile stau destul de diferit. Potrivit medicilor, cea mai mare greutate va trebui luata spre sfarsitul perioadei de sarcina, in trimestrul trei.

Cu toate ca nu prea ne place sa numaram kilogramele adunate in sarcina si nici sa ne informam de dinainte, perioada de sarcina aduce o medie a greutatii cu 10-14 kilograme in plus fata de greutatea de dinainte de a ramane insarcinata.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In realitate, in cazul in care inainte de sarcina erati subponderala sau mai slaba veti lua in greutate un numar de pana la 18 kilograme, iar in cazul in care erati mai plinuta este destul de posibil sa acumulati uneori chiar si 25 de kilograme.

Insa, totul depinde de vointa si de modul in care medicul va sfatuieste. In general, femeile se ingrasa mai mult decat valorile normale prevazute pentru toata perioada de sarcina. De aceea, dupa aceasta perioada le este destul de greu sa le dea jos in totalitate.

Cele care respecta instructiunile medicilor vor putea scapa de kilograme chiar din primele zile dupa nastere. Nu trebuie sa uitam ca o mare parte din aceasta greutate este suplinita si de greutatea fatului, placenta, volumul de sange, lichid amniotic sau retentia de apa din organism.

In ceea ce priveste mancatul pentru doi in timpul sarcinii se poate spune ca chiar daca femeia are nevoie de mai multe calorii in toata aceasta perioada, in realitate ea nu ar trebui sa isi maresca aportul caloric cu mai mult de 300 de calorii pe zi. Chiar daca sunteti stresata sa nu luati prea mult in greutate in timpul sarcinii nu trebuie sa urmati o cura de slabire in aceasta perioada si nici sa va restrictionati in vreun fel poftele alimentare.
Fara comentarii

Lasa un comentariu