Gripa in sarcina

Gripa in sarcina

0
gravida iarna (http://upload.wikimedia.org)

gravida iarna (http://upload.wikimedia.org)Stim cu totii cat de nocive sunt medicamentele administrate in timpul sarcinii. Cu toate acestea pot fi considerate adevarate remedii atunci cand trecem prin starile gripale de peste iarna.

Potrivit specialistilor, chiar si tratamentul cu antibiotic va putea fi permis pentru ca mamica sau bebelusul sa nu fie in niciun fel pusi in pericol.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De aceea, imediat dupa ce resimti principalele simptome ale starii gripale: tuse, dureri in gat, febra, inapetenta, stare alterata a organismului, va trebui sa incerci sa mergi la medicul specialist in vederea prescrierii unei medicatii corespunzatoare care sa te ajute sa inlaturi starea de rau provocata de virusul gripal.

Cu toate acestea, in cazul unor epidemii gripale, gravida va trebui sa incerce sa evite aglomeratiile si sa uite de mijloacele de transport in comun. Nu este interzis nici ca aceasta sa poata face vaccinurile impotriva gripei puse la dispozitie de catre personalul medical al dispensarului din care apartii. Insa, inainte de a recurge la astfel de remedii de imunizare a organismului in fata virusului gripal va trebui sa ai mai inainte o discutie cu medicul specialist care iti supravegheaza sarcina. Acesta va putea sa te indrume sa le efectuezi sau te-ar putea opri tinand cont de trimestrul de sarcina in care te afli.

Chiar daca ne este teama sa folosim antibiotic in sarcina, uneori medicul ar putea prescrie un astfel de tratament intrucat gripa poate trece foarte usor in sarcina daca se folosesc medicamentele uzuale impotriva combaterii virusului sau infectiei. Asa ca, mai mult ca sigur iti va fi prescrisa o doza mai usoara de antibiotice. Insa, nu va trebui sa incepi tratamentul pana nu vei fi examinata de catre medicul specialist. Cu toate acestea, abuzul de antibiotice iti poate dauna atat tie, cat si bebelusului, aflat mai ales in primul trimestru de dezvoltare.

Imediat ce observi ca esti pe punctul de a fi afectata de un asemenea virus va trebui sa incerci sa te protejezi cat mai mult. De aceea, va trebui sa incerci sa te odihnesti mai mult intrucat organismul este destul de slabit, sa fii imbracata mai gros tinand cont de capriciile vremii si sa te hidratezi destul de mult cu multe ceaiuri impotriva combaterii starii gripale.
Fara comentarii

Lasa un comentariu