Laptele praf si obezitatea copilului

Laptele praf si obezitatea copilului

0
bebelus care mananca (www.koleksifoto.com)

bebelus care mananca (www.koleksifoto.com)Alegerea metodei de hranire a bebelusului reprezinta cheia succesului pentru a avea un copil sanatos pe mai tarziu.

Potrivit cercetatorilor, copiii care sunt hraniti cu lapte praf pot deveni obezi atat in copilarie, cat si la maturitate, riscul fiind unul destul de crescut. De asemenea si o alimentatie diversificata precoce poate determina aceleasi consecinte destul de grave pentru micuti.

De aceea, medicii sunt de parere ca imediat dupa nastere, proaspata mamica sa incerce sa depuna minimul de efort necesar alaptarii bebelusului, incepand alimentatia diversificata abia dupa varsta de 5-6 luni.

De asemenea, specialistii ne indica o parte din avantajele alaptatului. In cazul in care veti reusi sa va hraniti la san bebelusul, riscul ca acesta sa devina obez mai tarziu este redus considerabil. Imunitatea pe care o dobandeste cel mic in momentul alaptatului nu poate fi trecuta cu vederea. In acest fel, cel mic va face fata cu bine problemelor medicale ce se vor ivi pe parcursul vietii.

Studiul realizat in acest sens a avut la baza testarea si urmarirea evolutiei pe parcursul a trei anisori a circa 850 de bebelusi. S-a incercat, de asemenea, sa se observe care ar fi influenta introducerii hranei solide la cel mic mai inainte de varsta de sase luni. De cele mai multe ori diversificarea impune un numar de calorii mai mare pentru micut, in timp ce consumul sau zilnic de energie ramane la fel. In acest mod, caloriile nearse de catre organism se vor depune in masa musculara a bebelusului, devenind mai tarziu obez.

La sfarsitul celor trei ani, expertii au masurat si cantarit copiii in asa fel incat sa poata observa indicele de masa corporala al fiecaruia, depistandu-i pe cei supraponderali sau obezi. Din studiu a reiesit clar ca diversificarea introdusa in jurul varstei de 4 luni atrage dupa sine obezitatea bebelusului. De asemenea, bebelusii hraniti la san aveau un indice de masa corporala corespunzator valorilor normale, pe cand cei hraniti cu formule de lapte treceau pragul minim, spre obezitate, semn ca la varsta prescolara lucrurile s-ar putea inrautati.

Iar lucrurile sunt destul de grave in masura in care nu va doriti sa aveti un bebelus obez pana la maturitate. Potrivit specialistilor, copiii obezi au un risc crescut sa nu isi reduca greutatea pe parcursul intregii vieti, ceea ce va genera serioase probleme medicale.