Gripa la cei mici

Gripa la cei mici

0
nou nascut bebelus (www.healthcareadvices.com)

nou nascut bebelus (www.healthcareadvices.com)Desi o afectiune destul de frecventa, gripa apare mai ales in timpul anotimpului rece, manifestandu-se cu o simptomatologie aparte la nivelul aparatului respirator, fiind de natura infectioasa. Nivelul de raspandire in randurile populatiei adulte, dar si la copii este destul de ridicat, fiind de natura contagioasa.

Debutul bolii nu apare imediat ce bebelusul a luat contact cu o persoana infectata, de regula aceasta stationand in organism timp de cateva zile. Febra destul de ridicata, de peste 40 grade Celsius, tuse seaca, dureri de cap, dar si la nivelul gatului sunt semnele esentiale ale acestei afectiuni cu o larga raspandire mai ales in  tara noastra la nivelul copiilor. De regula toate semnele de mai sus apar la inceputul bolii, durand circa 4-5 zile, dupa care starea generala de rau se va diminua treptat, numai ca urmare a tratamentului medicamentos.

Desi gripa este o afectiune destul de frecventa, semnele sale de debut parand sa fie foarte cunoscute in mediul familial, simptomele de mai sus pot scapa de sub control, cel mic putandu-se deshidrata destul de usor, infectia ajungand chiar la nivel pulmonar.

De aceea, sprijinul oferit de catre medicii de specialitate este obligatoriu mai ales atunci cand vine vorba de propriul nostru bebelus. Daca medicul nu recomanda tratamentul in mediul spitalicesc, se va continua tratarea celui mic acasa, dar cu multa grija. I se vor administra medicamentele recomandate de catre medic, bebelusul fiind bine hidratat si alimentat, fiind situat intr-un mediu umed si nu intr-unul uscat.

Daca inca nu ati fost pusa intr-o asemenea situatie, puteti cere recomandarea medicului pentru efectuarea bebelusului a vaccinului antigripal. In acest fel, veti fi scutita de eventualele neplaceri cauzate de aceast virus de natura infectioasa.

Cu toate ca vaccinarea este recomandata unei categorii tot mai largi de populatie, este interzisa vaccinarea copiilor sub varsta de 6 luni. Intervalul recomandat pentru vaccinare este recomandat a se efectua in lunile septembrie-noiembrie. Chiar daca vaccinul este recomandat pentru a preveni un eventual pericol la adresa sanatatii celui mic, fiind realizat mai ales in campaniile de vaccinare nationale, nu trebuie sa uitati de faptul ca va puteti cumpara unul de acest gen din farmacii, chiar si in afara acestor perioade, dar totul numai cu recomandarea medicului.