Grupul Editorial Corint vine la Bistrita!

Grupul Editorial Corint vine la Bistrita!

0

actiuni-scoli-2

Picture 1 of 4

Grupul Editorial Corint vine la Bistrita! In cadrul celei de a IX a editii a Festivalului International de Teatru si Literatura Liviu Rebreanu, Grupul Editorial Corint va fi prezent la Bistrita in perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2013, la invitatia Centrului Cultural Municipal “George Cosbuc”, gazdele deosebit de primitoare ale festivalului.

Venim cu o oferta impresionanta de carte, de la clasicii literaturii universale la documentare istorice, de la cartea pentru copii la fantasy si beletristica, pentru a satisface gusturile tuturor iubitorilor cartii de pe meleagurile bistritene. In cadrul festivalului, Asociatia Corint Pro Lectura va premia atat scolile cat si elevii din scolile bistritene, care s-au inscris in proiectul educational interdisciplinar Pasaport pentru cultura, un proiect care promoveaza lectura in randul elevilor si care isi propune sa ajunga in toate unitatile de invatamant din tara. Nu vor lipsi nici concursurile cu premii in carti. Si pentru ca vorbim despre un eveniment cultural, elevii de la scolile bistritene implicate in proiect, precum si elevii care activeaza in cadrul Palatului Copiilor din Bistrita ne-au pregatit momente artistice cu totul speciale.

Aceasta ampla actiune culturala se desfasoara in cadrul programului educational national Pasaport pentru cultura, realizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si avand ca obiectiv principal promovarea lecturii in randul elevilor din ciclurile primar si gimnazial.

Revenim la Bistrita cu mare bucurie. Este o onoare pentru Grupul Editorial Corint sa raspunda invitatiei Centrului Cultural Municipal Bistrita de a fi prezent cu o expozitie de carte in cadrul Festivalului International de Teatru si Literatura Liviu Rebreanu dar si de a promova lectura in randul elevilor prin intermediul proiectului educational interdisciplinar Pasaport pentru cultura, spune Sorin Lucaci, Director Marketing al editurii Corint Educational.