Hamánek- reguli de aur ale diversificarii

puisorPe parcursul primilor trei ani de viata organismul copilului trece prin multe schimbari.

Alimentatia trebuie adaptata in functie de varsta copilului.

In primele luni de viata, alimentul cel mai bun pentru bebelus, cel care este sursa tuturor substantelor necesare si a energiei, este fara indoiala laptele matern. Alaptarea asigura o dezvoltare si o crestere normala si ofera puiului tau protectia imunitara de care are nevoie.

Introducerea alimentelor solide se face la recomandarea medicului pediatru.

Cel mai adesea varsta la care se incepe diversificarea este de 4 luni (la sugarul alimentat cu formula lapte) sau la 6 luni (la sugarul alimentat cu lapte matern). Diversificarea aduce un aport suplimentar de vitamine, fibre, minerale, grasimi vegetale si animale de care micutul tau are nevoie pentru o dezvoltare normala.

otvirani_KVO diversificare precoce, insa, nu este benefica deoarece poate cauza reactii alergice, instabilitate sau sensibilitate gastrica.

Introducerea alimentatiei solide, nu inseamna eliminarea alaptarii.

Este bine sa incepeti diversificarea cu un singur aliment, pe care sa il administrati intre mesele de lapte ( cel mai bine intre masa II si III de dimineata sau IV si V seara), timp de 3-5zile. In acest fel veti putea observa eventualele reactii adverse pe care bebelusul le-ar putea avea fata de alimentul nou introdus. Se poate incepe gradual: oferiti-i mai intai cateva picaturi, dupa care puteti creste cantitatea.

Incepand cu luna a sasea bebelusul isi dezvolta noi abilitati: acum este perioada in care invata sa mestece si sa inghita. Tot acum accepta foarte bine gusturile noi.

Foarte importanta este si cantitatea de lichide pe care sugarul o primeste in aceasta perioada. Noile bauturi introduse in alimentatie nu trebuie sa limiteze in nici un fel cantitatea de lapte matern sau formula pe care sugarul o primeste.

O foarte mare atentie trebuie acordata continutului de zaharide pe care sucurile il contin. Cantitatea maxima de zaharide nu trebuie sa depaseasca 15g/100ml.

Cel mai indicat mod de servire al bauturilor, altul decat laptele, este in cana, in nici un caz din biberon. Consumarea in exces a lichidelor (mai ales cele dulci) cu biberonul poate cauza aparitia cariilor dentare.

Piureurile Hamánek au fost dezvoltate impreuna cu doctorii pediatri si nutritionisti, tinandu-se cont de cerintele fiecarei etape de dezvoltare, oferind o alimentatie echilibtrata din punct de vedere nutritiv

Mai multe informatii gasiti pe link-ul urmator http://www.hamanek.cz/ro/stiri/noutati.html/81_649-regulile-de-aur-ale-diversificarii:-/1

 

 

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare