Hidratarea in sarcina

Hidratarea in sarcina

0
gravida care bea apa (www.stretchmarksreport.com)

gravida care bea apa (www.stretchmarksreport.com)Stim cu totii cat de importanta este hidratarea pentru organismul uman. Cu toate acestea, in timpul sarcinii aceasta capata o semnificatie si mai importanta. In cazul in care o viitoare mamica nu se hidrateaza corespunzator  aceasta isi va pune in pericol atat propria sanatate, cat si viata bebelusului.

Nu toate mamicile cunosc care sunt riscurile unei astfel de afectiuni mai ales atunci cand se va ajunge la toxemie, o intoxicatie severa a organismului ca urmare a unei acumulari destul de mari de toxine in sange. De aici si pana la depresie, preemclampsie sau anxietate nu mai este decat un pas destul de minor.

Atunci cand consumam doi litri de lichid zilnic nu vom face altceva decat sa indepartam toate toxinele care apar la nivelul organismului nostru. Intr-un cuvant, in sarcina apa ajuta la detoxifierea organismului. Tot astfel, apa are rolul de a combate afectiunile de la nivelul rinichiului sau cele ale ficatului. Un rol la fel de important al hidratarii consta in asigurarea unei texturi a pielii destul de eficiente mai ales in regiunea abdominala. Dupa nastere, consumul de apa te va ajuta sa ai parte de o lactatie destul de mare, asigurand astfel necesarul alimentar al bebelusului in primele saptamani de dupa nastere.

Deshidratarea in sarcina poate conduce catre:

–          Afectiuni ale rinichilor;

–          Toxemie;

–          Afectiuni ale ficatului;

–          Avort spontan;

–          Nastere prematura;

–          Preemclampsie;

–          Stare de constipatie;

Cu toate acestea, nu toate mamicile cunosc care este necesarul de apa pe care trebuie sa il consume o gravida in cursul unei zile. Multe dintre viitoarele mamici nu beau apa suficienta intrucat li se pare ca nu le este sete sau pur si simplu nu au „pofta” de apa. Cu toate acestea, pe parcursul celor noua luni vei avea nevoie de un consum mai ridicat de apa in organism decat erai obisnuita in trecut. De regula, va trebui sa incerci sa bei cantitati cat mai mici de apa, dar foarte dese. Daca treci printr-o stare de oboseala profunda incearca sa maresti cantitatea de apa consumata intrucat deshidratarea poate conduce catre o astfel de stare de extenuare si epuizare fizica.

Exista situatia absolut comuna multor mamici care considera ca apa poate fi inlocuita cu orice alt suc sau chiar cafea. Absolut gresit! Apa nu poate fi inlocuita de niciun alt ingredient, fiind unica prin proprietatile sale.