Icterul din timpul sarcinii

Icterul din timpul sarcinii

0
femeie insarcinata (www.superphotospace.com)

femeie insarcinata (www.superphotospace.com)Modificarile hormonale aduse de sarcina pot pune in pericol functiile hepatice ale organismului viitoarei mamici.

De regula, acestea conduc la o retentie biliara, in urina putand fi vizibile urme de saruri biliare si bilirubina, cauzatoare de aparitia icterului.

In cursul trimestrului trei de sarcina, gravida se poate confrunta cu o forma de icter ca urmare a stazei biliare si a unei bile prea vascoase. Semnele unei astfel de forme de icter pot fi asociate si cu alte simptomatologii:

  • Prurit;
  • Scaun decolorat;
  • Urini hipercrome.

Chiar daca poate exista riscul ca bebelusul sa se poata naste la termen sau sa apara anumite incidente legate de moartea fatului din mediul uterin, in realitate experientele medicale au aratat ca tot mai multi bebelusi sunt nascuti la termen.

La fel de frecvente pot fi si cazurile in care gravida dezvolta icterele ca urmare a unor afectiuni de genul hepatitei A,B sau C. In aceste cazuri, medicii pot recomanda intreruperea sarcinii intrucat fatul se poate naste cu probleme destul de grave de sanatate sau chiar cu malformatii congenitale.