Imbaierea in apa fierbinte in timpul sarcinii poate cauza nasterea prematura

Imbaierea in apa fierbinte in timpul sarcinii poate cauza nasterea prematura

0
gravida_cada

gravida_cada

Picture 1 of 2

Imbaierea in apa fierbinte in timpul sarcinii poate determina nasterea prematura. Ori de cate ori va doriti sa faceti baie in apa fierbinte in timpul sarcinii este indicat sa va ganditi ca puteti intampina cateva probleme, declansandu-se astfel contractiile.

Ori de cate ori facem baie in apa fierbinte, fie ca suntem insarcinate, fie ca nu, mai mult ca sigur avem de-a face cu o serie de stari de ameteala sau de lesin. Tocmai de aceea, in cazul sarcinii lucrurile sunt aparent mult mai complicate, temperatura ridicata a apei putand provoca nasterea prematura.

Nu de putine ori medicii va recomanda ca in timpul sarcinii sa evitati sa faceti baie in apa fierbinte. Ei bine, aceasta poate determina o crestere a tensiunii arteriale din sange, cauzand astfel o diminuare a cantitatii de sange ce poate fi transportata catre fat. In acest mod, oxigenul necesar dezvoltarii bebelusului este mult mai mic, neasigurandu-i acestuia nicio sansa de a se dezvolta in mod corect, putand determina nasterea prematura.

Apa fierbinte poate determina riscul unei nasteri premature, tocmai de aceea medicii recomanda imbaierea in timpul sarcinii intr-o apa care sa nu depaseasca 37 grade Celsius si nu mai mult de 10 minute de sedere in cada. Depasirea acestui interval poate conduce catre agravarea starii de sanatate a gravidei si a bebelusului.

Foto: http://parinti.acasa.ro / http://sanatate.bzi.ro

Articole similare