Implanturile cu silicon te pot imbolnavi de cancer la san

Implanturile cu silicon te pot imbolnavi de cancer la san

1
cancer de san (www.ziuaveche.ro)

www-dcnews-ro_

Picture 1 of 2

Mii de femei din intreaga lume au aflat ca trebuie sa isi scoata implanturile cu silicon. Cercetatorii francezi au descoperit ca un anumit model de pungulite contine un tip de silicon care poate produce cancer.

Protezele mamare “Poly Implant Protheses” (prescurtate PIP) sunt printre cele mai ieftine de pe piata si sunt folosite in clinicile din toata lumea. Numai in Franta, 50.000 de femei si-au facut operatii cu aceste pungi, informeaza DailyMail, citat de modista.ro.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Ieri, Guvernul din aceasta tara a somat toate femeile care s-au supus interventiei chirurgicale de marire a sanilor, sa isi mai faca o operatie, de data asta de scoatere a implanturilor.

Femeile carora li s-au implantat PIP-urile sufera mai des complicatii ca ruperea protezei sau deteriorarea acesteia. Aceste lucruri pot fi prevenite prin inlocuirea periodica a implanturilor“, a declarat Douglas McGeorge de la Asociatia Britanica a Chirurgilor Plastici.

Medicii au inceput sa fie ingrijorati in privinta acestor implanturi acum 18 luni, cand au observat ca un numar mare de paciente care aveau probleme cu protezele mamare fusesera beneficiarele unui astfel de implant. In urma unei investigatii efectuate pentru determinarea sigurantei produsului, s-a aflat ca acesta avea foarte multe defecte.

Cand fabricantii produsului au fost rugati sa prezinte studii referitoare la siguranta folosirii pungilor, acestia au declarat ca nu au asa ceva, pentru ca, initial, au vrut sa foloseasca substanta pentru umplerea saltelelor. S-a mai descoperit si ca unora din implanturi le lipsea un strat protector menit sa impiedice raspandirea siliconului in organism, in cazul unei rupturi.

Testele efectuate ulterior nu au gasit o legatura intre implanturi si cancerul la san, dar cazul unei femei care a murit luna aceasta din cauza bolii, dupa ce isi marise sanii folosind PIP-uri, a starnit numeroase controverse, relateaza modista.ro.

Edwige Ligoneche suferea de o forma foarte rara de cancer la san. In urma autopsiei, Societatea Franceza de Chirurgie Plastica si Reconstructiva a tras concluzia ca siliconul din implanturile facute in 2005 a fost un factor agravant al bolii.

Este absolut crucial ca toate femeile care si-au facut implanturi cu aceste proteze sa renunte la ele!“, a declarat Valerie Pecresse, purtatoarea de cuvant a Guvernului Francez.

 

Foto: www.dcnews.ro / www.ziuaveche.ro
1 comentariu

  1. Buna fetelor, eu mi-am facut de curand operatie de implanturi de silicon si pot spune ca sunt foarte linistita. Si eu m-am temut initial de riscurile pe care le poate implica o astfel de interventie, dar chirurgul estetician Silvia Stanculescu- Vasalos, care m-a si operat, mi-a explicat absolut tot ce trebuie stiut in legatura cu procedurile prin care voi trece si apoi am “pornit”pe acest drum alaturi de dumneaei fara nicio grija!. V-o recomand pe doamna Silvia- la consultatie sa fiti deschise si sa povestiti absolut tot ce vi se intampla. Succes!

Lasa un comentariu